"Основоположні принципи Fair Play вимагають від усіх суб’єктів футбольного життя суворого дотримання морально-етичних норм поведінки до, під час, та після проведення матчів.

Це стосується повною мірою і публічних висловлювань офіційних представників клубів на адресу своїх конкурентів або оприлюднення у некоректній формі будь-яких суб’єктивних претензій стосовно суддівського корпусу чи управлінських структур Федерації футболу України.

Такі факти завдають шкоди репутації українського професіонального футболу в цілому, а окрім того, створюють атмосферу підозрілості, скандальності і зневаги по відношенню до конкретних персоналій, що виконують свої функції згідно з регламентними нормами змагань.

Комітет вважає неприпустимим здійснення морально-психологічного тиску та інших заборонених дій стосовно відповідальних осіб, що обслуговують футбольні матчі. Засоби масової інформації не повинні використовуватися для зведення рахунків, залякування, чи їхньої дискредитації.

Виходячи з цього, Комітет професіонального футболу ФФУ кваліфікує публічні висловлювання головного тренера ФК «Ворскла» (Полтава) Миколи Павлова на адресу судді Віталія Годуляна в інтерв’ю Інтернет-виданню football.ua (від 05.08.2008) як упереджені і такі, що порушують стандарти поведінки у рамках Fair Play.

Комітет направляє згадані матеріали на розгляд Контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ, а також звертається до професіональних клубів з вимогою про дотримання ними належної дисципліни та етики у сфері корпоративних взаємовідносин.


Голова Комітету професіонального футболу, віце-президент ФФУ Анатолій Біденко"