Про те, що потрібні були очки, як повітря у цьому матчі обом командам говорити не варто. Мабуть повітря у Львові було чистішим саме для гостей, які у важкій боротьбі, демонструючи не дуже потужний футбол (як і господарі), таки змогли вивезти зі Львова дорогоцінні очки.

Повернувся до складу Косирін, залишився в запасі Хіменез, а у команді Львова не взяв участі в матчі Ярема Каваців та лише вийшов на заміну Вадим Панас. На позиції лівого хава (місце Панаса) досить непогано відіграв Павло Худзік.

Брати Баранці, без яких львівську команду уявити важко, у своєму стилі тримали м’яч і з будь-якої ситуації прагнули його вибороти, але не забували віддавати результативні передачі. Як оце Борис віддав на Полтався, але що з того, як у Валентина з прийомом не все впорядку. Працювати потрібно надприйомом більшості гравців Львова.

У першому таймі було декілька штрафних з флангів. Перший подав Григорій Баранець, і налякав цим хіба що фотокореспондентів за воротами, в подальшому цю процедуру виконував Кіцута, але особливо нічого не помінялося.

Далі гол у свої ворота мало не привезли Марущак з Гальчуком. Мар’ян вибивав з воріт і влучив у Любомира, який з несподіванки мало не пробив по власних воротах, але замість нього це зробив Косирін, перекинувши і Марущака, і ворота. Олександр міг забивати й через мить, але, пробиваючи з носка, не влучив у ствір.

Через кілька хвилин вже Полтавець з вигідної позиції з лівого флангу штрафного майданчика пробивав у Ширяєва, але той, зловивши, випустив м’яча за лінію на кутовий. Полтавець у матчі надто важко стартував, і виявився взагалі важкеньким для форварда, такий собі «таран», але зате не забував підказувати партнерам хто й куди має бігти. У Чорноморця два удари повз ворота провели Де ла Аса та Гілазєв. Потім супермомент знову втрачає той же Полтавець. Вихід майже на побачення з воротарем, і нереалізація, а потім у іншому епізоді йому вже не дали пробити захисники. Оце і все на що команди спромоглись у першому таймі.

У другій половині зустрічі чорноморці повинні були виходити вперед. Коритько наче вдома у дворі повітрям перепасовувались, після чого білорус віддав у штрафну, де Косирін не дотягнувся, а Де ла Аса не влучив у ворота. Далі були голи, але їм передувало ще й вилучення. Григорій Баранець відмахнувся від суперника (хоча було видно, що це було абсолютно неспеціально) і арбітр винагородив Грішу «гірчичником», але у нього вже один був зароблений чесною працею – ударом після свистка, і, в результаті, залишився на полі лише один Баранець.

Відкрили «моряки» рахунок досить легко і невимушено. Косирін на лівому фланзі накрутив захисника і подав на ворота. Жданов хотів п’яткою цей пас зупинити, але не влучив, за те влучив Васкез і вколотив сферу в сітку Марущаку. А через 5 хвилин подвоїв рахунок Коритько, який вдало розпорядився м’ячем після пасу Білецького. І наприкінці матчу був зобов’язаний забивати третій Косирін, але влучив у Марущака.

Про те, що Степан Юрчишин не відвідає прес-конференцію здогадатись було неважко, він з такою інтенсивністю заганяв своїх футболістів у роздягальню, що був сам не схожий на себе. Очевидно він був незадоволений діями столичного Орєхова. Дійсно, київський рефері кілька епізодів відсудив досить спірно, допомогли йому й помічники на лінії. Зокрема, Баранця можна було й не вилучати, та й ситуація з другим голом була дещо неоднозначною. Але все стане зрозуміло, коли подивмось відеозапис.

Але окрім подій на полі було видовище на трибунах. Складів команд не називатиму, але протистояння «фани Чорноморця» і «Львівська МВС» фаворитів не визначило. Варто лише зазначити, що кількох «гравців» однієї команди вивели в дискомфортній ситуації інші, які були в більшості. Якщо відкинути іронію, то кілька фанів Чорноморця (чоловік 30) дали гідний опір органам, і змусили пробиратись на місце подій «Беркутят», які вже неавели порядок. Додам, що все завершилось мирно і всі  спокійно додивились матч.

Іван ФЕДИК спеціально для football.ua

Львов - Черноморец 0:2
Голы: Васкес, 73, Корытько, 78

Львов: Марущак, Гальчук, Романюк, Данькив, Кицута, Жданов, Федорчук (Шевелюхин, 66), Г. Баранец, Б. Баранец, Полтавец (Гордиенко, 74), Худзик (Панас, 70)

Черноморец: Ширяев, Шандрук, Нижегородов, Мжаванадзе, Гришко, Белецкий, Гилазев, Корытько, Де Ла Аса, Васкес (Мельник, 88), Косырин

Предупреждения: Г. Баранец, Гальчук - Белецкий, Нижегородов

Удаление: Г. Баранец, 65