Уже в рамках першого туру нового розіграшу української Прем’єр-ліги на глядачів очікувало протистояння дійсно європейського рівня, бо луганська Зоря та полтавська Ворскла, які ще донедавна представляли нашу країну в кваліфікації Ліги конференцій УЄФА зустрічались поміж собою на полі стадіон Авангард в Ужгороді. Результативних дій від матчу на НСК Олімпійський між донецьким Шахтарем та харківським Металістом 1925 ми так і не дочекались, тож багато сподівань стосовно цього перекладалось саме на звітну гру.

Запити вболівальників щодо забитих м’ячів були виконані в найшвидші терміни — уже на самому початку гри результативної помилки під час передачі на лівий фланг захисту припустився голкіпер команди Віктора Скрипника Дмитро Різник, після чого з тієї зони отримав випад Крістіана, якого йому ж і довелось збивати на куті власного воротарського. Єгор Назарина, капітан та півзахисник луганської Зорі, став автором першого голу УПЛ-2022/23, поціливши з пенальті в лівий верхній кут.

Ворскла на цьому моменті не змогла якісно увійти до гри, тож очікувати на рішучі дії збоку полтавців за такої шаленої спеки було марною справою. Футболісти Скрипника не знаходили якісних варіантів розвитку власних атак на чужій половині поля, тож зрештою Мацапура був змушений шукати затінку десь поміж стійок власних воріт. Його партнери, натомість, на 30 хвилині ще раз підловили суперників, розпочавши контратаку від центрального кола, на завершення якої Безбородько просто познущався з Різника, якого залишили з ним на самоті.

Власне, так само на самоті перебував і Денис на лівому фланзі чужого карного майданчика вже на початку другої половини гри, коли під час чергового контрвипаду його знайшов передачею Кабаєв, на рахунку якого асисти за двох голів партнера по команді. Оскільки потрібного результату Зоря досягнула вже після перерви, то підопічним ван Леувена залишалось лише не спектись під безжальним сонцем у західній частині країни.

Зрештою, луганці одного разу зупинились настільки, що не вгледіли просування Олійника правим флангом штрафного десь за 20 хвилин до фінального свистка. Зупиняти суперника підкатом зголосився Чурко, а за його невдалу спробу команда отримала покарання у вигляді пенальті. Постраждалий реалізував нагоду пострілом у правий кут, однак його команді від того було нелегше.  

У наступному турі луганська Зоря зіграє гостьовий матч проти Львова, а полтавській Ворсклі доведеться проводити домашню зустріч проти рівненського Вересу.



Зоря — Ворскла 3:1
Голи: Назарина, 7, Безбородько, 30, 53 – Олійник, 73 (пен.)

Зоря: Мацапура — Данченко, Батагов, Імереков, Сміян — Чурко, Назарина (Бражко, 85), Булеца (Мишньов, 63) — Крістіан (Русин, 78), Безбородько (Нагнойний, 63), Кабаєв (Вантух, 85).

Ворскла: Різник — Філіпе (Крупський, 85), Челядін (Яворський, 75), Чеснаков, Бацула (Мельничук, 68) — Тотре (Козиренко, 68), Скляр, Ардіт, Олійник — Марлісон (Сулейманов, 68), Степанюк.

Попередження: Бацула