Багатостраждальний український футбол отримав чергове випробування у вигляді повномасштабної агресії проти нашої країни, але навіть за настільки жорстких умов зумів вижити та навіть розпочати новий сезон української Прем’єр-ліги. На завершення довгоочікуваного першого ігрового дня нового футбольного року в Україні мальовниче село Ковалівка та місцевий стадіон Колос гостинно прийняли матч однойменного клубу проти одного з найбільш інтригуючих колективів поточного розіграшу — криворізького Кривбасу.

Повернення Юрія Вернидуба до УПЛ було чи не найбільш очікуваною подією цього сезону, а тим паче на чолі Кривбаса, який отримає своєрідне переродження на базі Гірника, який раніше виступав у Кривому Розі. "Біло-червоно-чорні" провели потужну трансферну кампанію під час міжсезоння, готуючись до старту виступів у "еліті", а отже потребували певного часу на те, аби просто зігратись у новій сполуці виконавців у рамках офіційного матчу. Певним чином змінився й Колос, однак Ярослав Вишняк хоча б бачив становлення в якості команди власних футболістів минулого року.

А тут ще й ця пекельна українська серпнева спека, яка цим літом припала саме на великі державні свята. Матч розпочинався о 17 годині, однак футболістам усе ще давалось взнаки палюче сонце, тому вимагати від них активного футболу було недоречно. Ось і побачили ми в підсумку невиразний старт дуелі, коли обидві сторони просто жбурляли м’ячі на чужу половину поля без особливого сенсу.

Цікаво, що саме за таких умов Кривбас отримав свій чи не найбільш загрозливий для чужих воріт момент, коли Банада головою на п’ятій хвилині замикав подачу кутового з правого флангу, але поцілив вище воріт. Криворіжці долучились і до наступної загрозливої ситуації під час подачі зі стандарту, проте вона відбулась уже всередині їхнього штрафного. Сарнавському довелось тягнути в стрибку м’яч, який раптово полетів під поперечину рикошетом від Зотька на завершення подачі Болбата з правого флангу.

Не мали особливого бажання загострювати гравці, тому на допомогу їм і надалі продовжили приходити стандартні ситуації біля чужих воріт. Зокрема, саме таким чином і забив Колос, коли на 36 хвилині м’яч політав над штрафним гостей, навіть влучивши в штангу після удару головою від Новака, і тільки після цього Гончаренко з відскоку розстріляв вільний лівий кут чужих воріт.

Юрій Вернидуб не став терпіти пасивної гри власних футболістів, тож на другу половину гри Кривбас вийшов із двома замінами в активі, які скоріше збили до несуттєвих значень активність команди на чужій половині. Якби футболісти не почали нервувати на рівному місці десь в середині другої половини гри, ми б так і спостерігали за марними спробами атакувати з їхнього боку. Однак почалися фоли, а з ними й картки, а з ними й сутички, нерви, і, у підсумку, вилучення головного тренера Кривбаса, який ледь не вдарив резервного арбітра. Дебютувати після повернення можна було й без цього.

У наступному турі ковалівський Колос на власному полі прийматиме львівський Рух, а на криворізький Кривбас очікує гостьова гра проти донецького Шахтаря.

Колос — Кривбас 1:0
Гол: Гончаренко, 36

Колос: Волинець — Золотов, Гончаренко, Новак, Чорноморець — Мілько, Оріховський — Ільїн (Смирний, 79), Болбат, Мякушко (Ісаєнко, 80) — Попов (Лисенко, 69).

Кривбас: Сарнавський — Татарков, Вернидуб, Зотько, Якімець — Банада (Кораблін, 65), Семенов, Хомченковський — Понєдєльнік (Шевченко, 46), Устименко (Хобленко, 46), Волошин (Дебелко, 73).

Попередження: Волинець, Ільїн, Мілько, Золотов — Банада, Семенов, Вернидуб.