На початку нового розіграшу української Прем’єр-ліги харківський Металіст 1925 показує себе колективом, здатним творити справжні футбольні дива. А як іще можна було назвати ситуацію, коли безгольових нічиїх у перших двох турах вистачає для того, аби посідати місце на самому екваторі турнірної таблиці? І це ми ще не беремо до уваги той факт, що один із цих результатів сенсаційно відкривав цей сезон українського футболу, коли підопічні Валерія Кривенцова на НСК Олімпійський зуміли не програти донецькому Шахтарю (0:0). Нічий проти одеського Чорноморця (0:0) була результатом менш вражаючим, однак також мала певну вагу.

Суперник харків’ян за протистоянням у рамках третього туру, полтавська Ворскла, тим часом провалювалась усе нижче в турнірній таблиці. Беззуба гра команди Віктора Скрипника проти луганської Зорі (1:3) виявилась не поодиноким випадком на тлі наступної невдачі в грі проти рівненського Вереса (1:2). Додамо сюди також і той факт, що "зелено-білі" залишили Україну без одного з потенційних учасників осінньої частини єврокубків своєю невдалою спробою кваліфікації до Ліги конференцій УЄФА. Загалом, стан справ у Полтаві мав дуже невтішні характеристики.

Ворскла намагалась урятувати власний настрій своєрідним масованим наступом уже від перших хвилин звітної зустрічі, і мала зрештою бути за це відзначена, коли на 16 хвилині Курило блокував рукою спробу Толі добити головою з центру штрафного відскок м’яча від поперечини. Однак Олійник тоді пробив у правий кут воріт, куди й стрибнув за м’ячем Олег Мозіль. Таким чином харків’яни зуміли відбитись від стартових зазіхань опонентів, після чого отримали власні нагоди під час атак у відповідь.

Команда Кривенцова намагалась використати стандартні положення, проте Борячуку та Бичеку не вдалось скористатись власними нагодами, після чого суперники знову повернулись до атак під завісу першого тайму, і були вже більш успішними. На 44 хвилині Курило не пощастило опинитись біля Марлісона в боротьбі довкола лівого кута власного воротарського та збити суперника з ніг. Постраждалий одразу вхопив м’яча до рук, після чого розлучився з ним тільки тоді, коли на силу пробив у лівий кут із пенальті. Таким чином Ворскла зуміла завершити перемогу перший тайм, у якому мала певну перевагу над опонентами.

Однак протримати потрібний темп команді Скрипника вже на початку другого тайму було доволі складно. Суперники повернулись на поле з ідеями аналогічного масованого штурму вже з перших хвилин, як то зробили суперники на початку гри, і мали успіх на 54 хвилині, коли Борячука не вгледіли перед воротами під час подачі з правого флангу від Жичикова. Металіст 1925 у той момент перехопив контроль над станом справ на полі, тож надалі намагався розвинути власні наступи.

Зрештою, команда Кривенцова вразила чужі ворота ще одного разу вже під час фінального відрізку поєдинку, коли Ременюку на 79 хвилині вдався пас за спину захисникам на лівий фланг штрафного, після якого Дмитренко переграв голкіпера пострілом у дальній кут. Але не встигла Ворскла розіграти м’яч від центру поля, як відразу ж її гравці спрямували сили вбік чужих воріт, а Олійник зі Степанюком створили момент для голу зі завершенням подачі півзахисника з правого флангу на нападника до центру штрафного.

Грати залишалось усього нічого, тож команди вирішили спробувати зачепитись за перемогу. Харків’яни при цьому сценарії вирішили грати другим номером, шукаючи моменту для контратаки на чужій ворота. Їхня тактика мала значно більший успіх, аніж у суперників, оскільки в компенсований час саме видовищний дальній постріл Борячука під праву стійку завершив раптовий випад Мартинюка через центральну зону.

У наступному турі харківський Металіст 1925 зіграє в гостях проти дніпровського Дніпра-1, а полтавська Ворскла на своєму полі зустрінеться з Олександрією.

Металіст 1925 — Ворскла 3:2
Голи: Борячук, 54, 90+3, Дмитренко, 79  — Марлісон, 44 (пен.), Степанюк, 83

На 17-й хвилині Денис Олійник (Ворскла) не забив пенальті (воротар).

Металіст 1925: Мозіль — Жичиков, Безуглий, Курило, Капінус (Рудавський, 81) — Мартинюк — Бичек (Дмитренко, 70), Габелок, Кравченко (Чирук, 70), Ременюк — Борячук.

Ворскла: Різник — Пердута, Челядін, Зайков, Мельничук (Крупський, 72) — Скляр, Толі (А. Кравчук, 67), Олійник — Степанюк, Марлісон, Сефері.

Попередження: Курило — Скляр, Челядін