Суботня частина п’ятого туру української Прем’єр-ліги могла б розпочинатись у селі Петрове, проте Інгулець та полтавська Ворскла з міркувань безпеки вирішили все ж таки зіграти в Києві на полі НТК ім. В. Баннікова. Об’єднував колективи Сергія Лавриненка та Віктора Скрипника той факт, що перша частина сезону для їхніх команд виявилась настільки важкою, що навіть здобути перемогу виявилось аж надто складним завданням. У підсумку, на міжнародну павзу "козаки" та "зелено-білі" пішли на місцях безпосередньо в зоні ризику, маючи при цьому одну кількість забитих м’ячів (по чотири), за переваги в кількості пропущених не на користь гостей (6 проти 8).

Інгулець міг будувати які завгодно плани на стартовий відтинок цієї зустрічі, проти до жоден із них не налічував у своєму складі несподіваної травми голкіпера Романа Підківки, який тільки-но повернувся до участь в "елітному" дивізіоні. Уже на дев’ятій хвилині гри воротар оступився під час перехоплення подачі з лівого флангу, за підсумком чого ледь не привіз гол у власні ворота, проте зрештою, уже з травмою, кинувся під подвійний розстріл від Степанюка з близької дистанції.

Ворскла на диво просто зуміла розпорядитись раптовою кадровою зміною в складі суперників, знизивши оберти зустрічі до мінімальних та комфортних для себе значень, а вже на 34 хвилині Степанюк виборов для Олійника простір у центрі штрафного для вільного завершення гольового епізоду. Особливістю цієї гри була відсутність швидкостей, тому президент "козаків" блискавично зник у підтрибунному приміщенні перед перервою, аби як слід мотивувати свою команду.

Інгулець дійсно забігав трохи активніше від момент поновлення гри, однак набагато більше проблем ризикував створити для власної команди Скрипник, коли вирішив випустити на правий фланг захисту Ардіта Толі. Легіонер відверто не встигав за суперниками, однак господарі зрештою так і не зважились постійно протискати його бік захисту.

Гра була доволі млявою, аж раптом на 71 хвилині арбітр ухвалив рішення вилучити з поля Ігоря Пердуту, коли той боровся за закидання проти Одарюка перед власним штрафним майданчиком. Питання були як до самого факту падіння гравця Інгульця, так і до підсумкового рішення головного арбітра.

І якби зрештою "козаки" використали цю перевагу, то можна було б влаштувати широкі обговорення. Але Різник на "відмінно" виконав власну роботу на лінії воріт, тож поодинокі дальні постріли від Кухарука та Запорожця, незважаючи на загрозу, яку вони несли, ні до чого так і не призвели. "Зелено-білі" грали майже пішки, оскільки перебували в меншості, а суперники натомість не змогли цим скористатись.

У наступному турі петровський Інгулець зіграє гостьовий матч проти ковалівського Колосу, а полтавська Ворскла прийматиме одеський Чорноморець.

Інгулець — Ворскла 0:1
Гол: Олійник, 34

Інгулець: Підківка (Кучер, 16) — Нагієв (Сітало, 76), Поспєлов, Павлов, Сидоренко — Кучеренко, Саків — Одарюк, Кухарук (Марусич, 85), В. Блізніченко — Запорожець.

Ворскла: Різник — Феліпе (Толі, 46), Пердута, Яворський, Кравець — Скляр — А. Кравчук (Сефері, 59), Олійник — Юрченко (Чеснаков, 87) — Марлісон (Зайков, 74), Степанюк (Челядін, 74).

Попередження: Кучеренко, Одарюк — Толі, Юрченко, Яворський, Різник.

На 71-й хвилині був вилучений Ігор Пердута (Ворскла) (грубе порушення).