На Великдень значущі справи зазвичай відкладають на якийсь більш пізній термін, проте безжальний календар української Прем’єр-ліги в двадцять першому турі призначив чотирьом командам усе ж таки зіграти саме в святковий день. Серед них був і лідер поточного розіграшу національної першості, донецький Шахтар, у якого звітній тиждень узагалі був унікальним. Двічі команда Ігора Йовічевіча була змушена зустрітись зі Львовом на Арені Львів, і першу з цих дуелей, у рамках перенесеного матчу першого кола, "гірники" ледь змогли залишити за собою посеред робочої частини тижня.

На другу ж гру хорватський фахівець вирішив трохи змінити стартовий склад, виставивши на поле з перших хвилин одразу двох номінальних нападників — Кевіна Келсі та Данила Сікана. Хоча за манерою гри українець також виконував суміжні обов’язки гравця правого флангу півзахисту. Тим не менш, свій перший гол у звітному протистоянні, який виявився дуже швидким, Шахтар на сьомій хвилині забив без участі власних нападників. Навіс від кутового з правого флангу від Судакова на ближній стійці Ракіцький підрізав на дальню під порожні ворота для Бондаренка.

Цей епізод став логічним завершення переваги "гірників" на початку гри, чого за ними не простежувалось у першій зустрічі. Львів після цього намагався відповісти, але був значно ближчим до другого пропущеного м’яча, аніж до вирівнювання рахунку на табло. До певної міри меланхолійний темп власних наступальних дій донеччани завершували поодинокими спробами загострення, тож особливого тиску на себе номінальні гості не відчували.

Фактично нічого не змінилось у грі й після перерви, бо Анатолій Безсмертний не квапився проводити ротацію власного складу, а господарів неначе влаштовувало балансування на межі всього одного м’яча переваги над опонентами. Зрештою, Йовічевіч самостійно спровокував візаві за тренерською лавою на зміни в грі, і лише після того гра почала хоч трохи розгойдуватись. На користь "гірників", певна річ.

Шахтар забив другий гол на 75 хвилині, коли Михайліченко з лівого флангу виконав подачу на дальній кут воротарського для Бондаренка, а той головою пробив під протилежну для себе стійку настільки хитро, що Дитятьєв на лінії так і не зміг скласти власний корпус для відбиття м’яча. Команди після того трохи продемонстрували власні емоції в сутичках, але гра в цілому завершувалась спокійно.

У наступному турі донецький Шахтар проведе гостьове Класичне проти київського Динамо, а Львів удома прийматиме харківський Металіст 1925.

Шахтар — Львів 2:0
Голи: Бондаренко, 7, 75

Шахтар: Трубін — Гочолеішвілі, Бондар, Ракіцький (Топалов, 79), Матвієнко —  Судаков (Очеретько, 79), Назарина, Бондаренко, Михайліченко (Тоіров, 87) — Сікан (Траоре, 71), Келсі (Тотовицький, 71).

Львів: Рибка — Грисьо (Сімінін, 82), Ґабріель, Дитятьєв, Кузик — Мильченко (Сасовський, 82), Алібеков — Богунов, Свржняк (Мишенко, 71), Бєляєв (Есеола, 71) — Бугай.

Попередження: Сікан, Тотовицький — Кузик, Бугай, Грисьо, Алібеков.