Події суботньої частини четвертого туру української Прем’єр-ліги продовжувались матчем на чи не найбільш затребуваній арені нової кампанії, стадіоні Лівий Берег, де зустрічались харківський Металіст 1925 та закарпатський Минай. Пара аутсайдерів національних змагань, на що вказували результати їхніх виступів попередніми тижнями.

Проте футболісти Едмара за цей час могли всі свої негаразди списувати на надзвичайно важкий календар на старті сезону. Отримати в суперники донецький Шахтар (1:2) та Олександрію (0:1) в перших двох турах не бажала б жодна з команд. І це при тому, що "жовто-сині" ще мали зіграти проти київського Динамо тиждень тому, але столичний колектив знайшов привід не повертатись до України через участь у кваліфікації до єврокубків.

Якби дніпровський Дніпро-1 вчинив так само по відношенню до свого матчу проти команди Володимира Шарана тиждень тому (1:1), то суперники за звітною зустріччю були б цілком у рівних умовах. Однак не факт, що за іншого сценарію Минай здобув би свій перший заліковий бал у кампанії саме за рахунок позитивного підсумку гри проти чинних "срібних" призерів.

Завдяки, напевно, кращому ігровому тонусу колектив Шарана намагався більш наполегливо в плані атаки розпочати й звітне протистояння. Так виник перший момент із дальнім пострілом Вишневського, який парирував воротар та спробою добивання від Панасенка з таким самим підсумком. Але вже тоді стало помітно, що 21 номер гостей тримається за поперек, тож нікого не здивувала його заміна на Одарюка, що відбулась за наступні кілька хвилин.

Минай таким чином був змушений розпочинати гру з дуже невигідного для себе становища, однак подітись було нікуди. Металіст 1925 перехопив ініціативу тим часом і намагався створювати власні гольові моменти. Ми побачили кілька непоганих спроб прикластись із дальньої відстані від Русина, однак стабільного постачання м’яча до чужого штрафного від господарів не було.

Це дало можливість команді Шарана дотягнути до перерви, а вже під час відпочинку головний тренер наново налаштував своїх підопічних на атакувальний лад. Закарпатці повертались до бою з відмінним моментом у вигляді чергового дальнього пострілу від Вишневського, якому так само не вдалось перехитрити воротаря Мозіля.

Далі харків’яни намагались відповідати атакою на атаку й тримали цілком пристойний темп, що в підсумку дозволило їм забезпечити собі забитий м’яч. На 70 хвилині Русин знову приклався з дальньої відстані на правому фланзі, Бандура відбив перед собою, але миттєво накрив добивання від Сидорова, проте не зміг проконтролювати відскок під порожні ворота для Дмитренка. Той тільки-но встиг з’явитись на полі, тож від подарунка долі не відмовився.

А тим часом розпочалась завершальна фаза дуелі, на яку Шаран спрямував потужний ресурс замін власної команди, які в підсумку не дуже й допомогли гостям облаштувати фінальний штурм належним чином. Господарі добре вишикували дві лінії захисту та довели справу до переможного завершення.

У наступному турі харківський Металіст 1925 зіграє гостьовий матч проти черкаського ЛНЗ на тлі гри посеред тижня в Кубку України проти Гірника-Спорт, а закарпатський Минай прийматиме на власному полі луганську Зорю.

Металіст 1925 — Минай 1:0
Гол: Дмитренко, 70

Металіст 1925: Мозіль — Жичиков, Є. Ткачук, Безуглий, Капінус — А. Ткачук (Кравченко, 89), Габелок, Вачіберадзе (Мартинюк, 89) — Русин (Чирук, 80), Сидоров, Юсов (Дмитренко, 68).

Минай: Бандура — Чуєв, Нємчанінов (Колесник, 82), Ю. Кравчук — Дмитрук, Вітенчук, Петько (Ралюченко, 75), Рогозинський (Булеза, 46) — Панасенко (Одарюк, 14, Гечев, 82), Твердохліб — Вишневський.

Попередження: А. Ткачук, Жичиков — Вишневський