Українській Прем’єр-лізі кожного нового тижня вдається нас дивувати дедалі більше, і особливо це стосується розташування команд у турнірній таблиці, верхня частина якої виглядає нетипово, як для останніх кількох сезонів. Перед початком восьмого туру в зоні єврокубків не було таких команд, як Дніпро-1, Зоря чи київське Динамо, зате було житомирське Полісся, яке з дуже амбітними завданнями заходило до "елітної" першості та, схоже, поступово починає набирати оберти.

Але колектив Юрія Калітвінцева все ще недостатньо досвідчений для того, щоб уникати помилок на власному шляху. Наприклад, у битві несподіваних учасників чемпіонських перегонів зразка минулого тижня проти Чорноморця "вовки" поступились із мінімальним рахунком (0:1) та пропустили конкурентів поперед себе. І оскільки "моряки" свій матч напередодні виграли в Олександрії (5:1), то футболістам із Житомира потрібно було так само здобувати перемогу в грі проти закарпатського Минаю, який залишався єдиним колективом "еліти" без перемог на власному рахунку.

Команда Шарана цей матч вирішила провести в низькому блоці, зустрічаючи суперників поблизу власного штрафного двома лініями захисту й ледь одразу не наразилась на голову зброю Полісся в нападі — гру Пилипа Будківського на другому поверсі. Але для Минаю під час перших спроб форварда замикати подачі з флангів усе обійшлось, після чого гості й самі були не проти сходити до атаки. Був у них непоганий постріл Корабліна за дальньої відстані, але загалом темп протистояння був помірним.

Проте на 23 хвилині ситуація мала всі шанси різко загостритись, бо черговий навіс від Макуана Будківський таки завершив ударом головою на дальній стійці, проте VAR згодом сповістив нас про те, що конголезець отримав м’яч у чужому штрафному в офсайді. Цікаво, що Минай після цього взяв на озброєння тактику суперників, і на 38 хвилині за підсумком виграшної для нього серії рикошетів Твердохліб добив м’яч у сітку із зони перед воротарським.

"Вовки" такого розвитку подій стерпіти не могли, адже відчували за собою певну перевагу, і тому пішли відіграватись ще до перерви. Завершилось це необачним фолом Твердохліба проти Кушніренка під час подачі кутового з лівого флангу на ближню стійку, який арбітри змогли розгледіти виключно на повторі. Проте з пенальті Грицук ударом паненкою спрямував м’яч точно до рук Бандури в центрі воріт.

Відмінна нагода Поліссям була змарнована, і це трохи нашкодило психологічному стану команди. Після перерви ми спостерігали спроби господарів атакувати, але суперники закривались настільки щільно, що подолати цей блок здавалось узагалі неможливим. Довелось залучати до гри більш технічного Аріелсона замість Будківського, і тільки тоді команда Калітвінцева заграла дійсно розкуто.

На 68 хвилині бразилець тонко закинув м’яч до центру штрафного на Смолякова, який запропонував йому таким чином зіграти в стінку, а потім і сам мав класний момент для голу, проте мініпобачення з воротарем завершив перекиданням також і над воротами. Але вже на 83 хвилині його команда масованою навалою зуміла забезпечити момент для Мустафаєва, який завершив невдалу спробу вибивання від Солдата ударом із правого флангу штрафного. І якби не момент Вишневського під завісу компенсованого часу, то можна б було вважати, шо Полісся впевнено переграло суперників саме в другому таймі.

У наступному турі житомирське Полісся зіграє в гостях у ковалівського Колосу, тоді як посеред тижня зіграє вдома проти дніпровського Дніпра-1, а закарпатський Минай навідається до сумської Вікторії в кубковому змаганні, після чого прийматиме вдома київську Оболонь.

Полісся — Минай 2:1
Голи: Аріелсон, 68, Мустафаєв, 83 — Твердохліб, 38

На 45-й хвилині Василь Грицук (Полісся) не забив пенальті (воротар).

Полісся: Бойко — Назаренко (Козак, 62), Чоботенко, Шабанов, Смоляков — Кушніренко (Крушинський, 46), Танковський (Огіря, 70) — Морозко, Грицук (Мустафаєв, 61), Макуана —  Будківський (Аріелсон, 46).

Минай: Бандура — Дмитрук, Чуєв, Мельник, Нємчанінов, Булеза — Кораблін (Солдат, 77), Вітенчук, Твердохліб, Рогозинський (Одарюк, 71) — Гунічев (Вишневський, 77).

Попередження: Мустафаєв — Твердохліб, Рогозинський, Кораблін, Огіря, Вітенчук