Іншим цікавим протистоянням удень у неділю в рамках сімнадцятого туру української Прем’єр-ліги була гра в Одесі, де на узбережжі Чорного моря зустрічались поміж собою місцевий Чорноморець та ковалівський Колос, які також були сусідами в турнірній таблиці та мали безпосередні підстави зазіхати на позиції ближче до екватору.

А якщо вже казати більш точно, то це "моряки" своїм рухом у зворотному напрямку від зони єврокубків спричинили стрімке падіння ледь не до зони перехідних матчів, бо команда Романа Григорчука банально не перемагала в жодному із свої останніх чотирьох матчів чемпіонату. "Колоски" натомість продовжувати демонструвати феноменально "сухий" футбол, який, здається розчаровував і самого Ярослава Вишняка. Але тільки в плані видовищності, бо "чорно-білі" не програвали аж від початку вересня.

І хоча клімат на півдні нашої країни дозволяє не відчувати аж надто сильних холодів, однак поле на стадіоні Чорноморець у цей день усе одно було трохи важкуватим. Як не дивно, до цього швидше встиг призвичаїтись саме Колос і навіть провів цілком непогану та змістовну першу половину стартового тайму за власними атаками. Одесити виключно відбивались цими хвилинами й зрештою залишись осторонь негараздів.

А потім і сам Чорноморець почав поступово входити до протистояння з власною ініціативою, тому ми побачили, наприклад, момент із ударом Брагару головою на завершення подачі Кузика з правого флангу штрафного на дальню стійку. Невлучно, як і чимало інших спроб від обох команд у цій грі. Загалом, перша половина завершилась без голів, бо рішучої протидії один одного суперники так і не відшукали.

По одній заміні від кожного з тренерів ми побачили після повернення команд на поле, але й появи Золотова та Авагімяна не пожвавили події на полі. Ну, добре, захисник Колосу отримав попередження, тож хоч хтось залишив позначку про себе в протоколі арбітра. Більшого від цієї гри ми й не сподівались отримати через знану манеру поведінки клубу з Ковалівки в настільки напружених двобоях.

"Чорно-білі" в підсумку відійшли до власних воріт і просто схибили на рівному місці, коли на 75 хвилині Бурда пропустив собі за спину передачу на Штогріна до лівого флангу штрафного, і якщо Фесюн із першим ударом упорався, то його стрибок у ноги Васильєву після цього вже не був кричущою необхідністю. Але все ж таки мав місце, тому Чорноморець отримав право на пенальті, Путря його реалізував ударом у центрі воріт, "моряки" тріумфували. А суперники подолали однозначну позначку за кількістю пропущених м’ячів.

Першим офіційним матчем у 2024 році для одеського Чорноморця буде гостьова зустріч із київською Оболонню, тоді як ковалівський Колос гостюватиме у рівненського Вересу.

Чорноморець — Колос 1:0
Гол: Путря, 77 (пен.)

Чорноморець: Варакута — Путря, Єрмаков, Гучек, Брагару — Кузик, Васильєв, Шпорн — Бадібанга, Ієде (Авагімян, 46), Штогрін.

Колос: Фесюн — Лучкевич (Золотов, 46), Чорноморець, Бондаренко, Бурда, Ємець — Демченко, Мілько (Оріховський, 80) — Ільїн (Мякушко, 61), Салабай (Тотовицький, 73), Велетень (Болбат, 61).

Попередження: Гучек — Золотов, Бурда