Президент харківського Металіста 1925 Володимир Носов дав перше інтерв'ю для клубної преси, під час якого розповів про свої плани на майбутній розвиток клубу та бачення його бізнесової моделі в реаліях українського футболу.

"Я не прихильник стратегії Реала, який купував всіх найпотужніших і найдорожчих гравців. Ми можемо знайти інвестиції та залучити велику кількість партнерів, але чи принесе це результат? Думаю, що ні. На мою думку, результат залежить від праці команди безпосередньо. Особисто я велику увагу приділяю розвитку молодих футболістів та створенню комфортних умов для співпраці.

У нас є дві ключові ідеї: перше — розвивати молодь в Україні, запалювати нові зірки, і друге — робити так, щоб вони хотіли залишатися в нашій країні. Для мене цілком логічно, що необхідно підтримувати та інвестувати в українську молодь. Ми маємо це робити, для того, щоб у нас зʼявилися нові Лунін, Шевченко, Ребров. Наприклад, зараз ми плануємо ряд цікавих проєктів з ФК Барселоною, зокрема для дітей в Україні.

Багато чув інформації на тему того, що футбол є збитковою справою. Давайте, спершу подивимось, хто в Україні після відновлення Незалежності започаткував клуби? Це були люди, які робили це без бізнесової ідеї. З повагою до всіх, але це — факт. Здебільшого футбол в незалежній Україні розвивався як забавка. Моя ж першочергова ідея полягає в тому, що ми будуємо бізнес.

У нас є модель, є стратегія, є плани. Адже ми можемо залучити в Металіст 1925 іноземних інвесторів лише за умови, що у нас буде бізнесова складова. І прикладом для спільного орієнтиру є історія клубу Аякс, котрий пройшов неймовірний шлях.

В наших планах побудувати робочу бізнесову модель, яка буде не лише не збитковою справою, а яка почне приносити гроші. І це реально. Мені лише 34 роки. У мене є жага, натхнення, сила для того, щоб закласти потужний фундамент для Металіста 1925, щоб він зміг трансформуватись в дійсно щось величне. Я вірю, що все вийде", — цитує слова Володимира Носова офіційний сайт Металіста 1925.

Нагадаємо, що свій наступний матч в рамках УПЛ Металіст 1925 проведе проти закарпатського Минаю. Зустріч відбудеться 2 березня о 13:00.