Єдиною парою команд у недільній частині двадцять шостого туру української Прем’єр-ліги, які не вирішували завдань у межах однієї частини турнірної таблиці були криворізький Кривбас та харківський Металіст 1925, які долучались до бою, власне, останніми цими вихідними.

Команда Юрія Вернидуба все ще є учасником чемпіонських перегонів за участі також донецького Шахтаря та київського Динамо, і оскільки конкуренти днем раніше здобули бажані для них залікові бали в повному обсязі, то "червоно-білі" не мали іншого виходу, окрім як чіплятись за результат у домашньому протистоянні проти команди, яка за епоху Віктора Скрипника досі не перемагала й у підсумку догралась до того, що закарпатський Минай посунув її на останню сходинку турнірної таблиці.

І наче Металіст 1925 розпочав цю гру непогано. Був контроль м’яча, високий пресинг за потреби, якась упевненість у власних силах. Але недовго — буквально п’ять хвилин. Хоча, якщо брати до увагу тривогу перед стартовим свистком та відкладання початку матчу на пів години, то уваги "жовто-синіх" вистачило десь на 35 хвилині. А далі все почалось як у найгірших прикладах.

Стецьков від центральної лінії виконав діагональ на правий фланг штрафного, де Бандейра скинув на Задераку, а той із розвороту якось поцілив під ліву стійку, що стало повною несподіванкою для Мозіля. У схожому стилі захист гостей розтягували після цього ще не один раз до перерви, а те, що все обмежилось тільки трьома м’ячами від Кривбасу — то більше запитання до реалізації від команди Вернидуба.

Хоча вона неначе й працювала десь у пів ноги, бо більшого й не було потрібно докладати. Суперники грали в простий футбол, який легко було прочитати, а оскільки ще й помилялись при цьому, то отримали на додачу голи від Микитишина та Луньова під час флангових передач і пішли відпочивати. Але не всі — Жичиков залишив поле ще після другого пропущеного, бо Скрипник уже не витримав.

Після перерви Металіста 1925 трохи побільшало на чужій половині поля, але не настільки, щоб це перетворилось на тривожні тенденції для господарів. Кривбас усе одно за банальною кількістю моментів награв і на розгромний рахунок, але вимоги до реалізації нікуди не поділись при цьому, та й у воротах Мозіль почав творити якісь справжні дива.

Десь перед початком заключної чверті години ігрового часу харків’ян ми востаннє побачили в акцентованій атаці, але Юрченко свій момент із відскоком у центрі чужого штрафного не використав, тож говорити не було про що. Тренери спокійно проводили собі ротації з прицілом на наступні матчі, і якщо щодо того, як команда Вернидуба витримуватиме своє прийдешнє "родео" є якісь міркування, то що робити Скрипнику — узагалі без поняття.

У наступному турі криворізький Кривбас проведе гостьове регіональне дербі на полі дніпровського Дніпра-1, тоді як харківський Металіст 1925 прийматиме полтавську Ворсклу.

Кривбас — Металіст 1925 3:0
Голи: Задерака, 5, Микитишин, 38, Луньов, 43

Кривбас: Маханьков — Бандейра (Понєдєльнік, 71), Сантіні, Стецьков (Бескоровайний, 70), Дібанго — Бізімана, Хомченовський — Д. Кузик (Твердохліб, 78), Луньов (По, 78), Микитишин (Кожушко, 64) — Задерака.

Металіст 1925: Мозіль — Жичиков (Безуглий, 30), Імереков, Фарина, Капінус — Обіная (Вачіберадзе, 70) — Юсов, Гармаш — Юрченко — Фрімпонг (Борячук, 79), Сидоров (Бичек, 79).

Попередження: Жичиков, Імереков, Капінус