Фінішна пряма української Прем’єр-ліги перебуває в самому розпалі й ще не вирішена доля майже кожної з команд. Особливо це стосується колективів, що зависнули на межі зони єврокубків та зони боротьби за виживання, із протистояння поміж якими й розпочиналась програма двадцять сьомого туру національної першості.

У гості до Олександрії на Ніку завітав львівський Рух, який і досі плекає мрії про місце в єврокубках на наступний сезон. Однак тривалою невдалою серією дніпровського Дніпра-1 команда Віталія Пономарьова так і не змогла скористатись на повну, а лише скоротила натомість відстань до одного залікового балу. У футболістів Руслана Ротаня гандикап над київською Оболонню та зоною перехідних матчів був усе ж таки більш вагомим — чотири очки.

У першому таймі Рух прагнув зіграти в спокійний футбол та одразу взяти хід подій під власний контроль. Але не вийшло. Суперники використовували на вістрі атаки Кирила Ковальця в ролі "фальшивої дев’ятки" й це виявилось настільки нетиповим рішенням для протидії з боку оборони "жовто-чорних", що вона майже одразу провалилась.

На четвертій хвилині через Калітвінцева м’яч доставили на центральний вхід до штрафного, де той-таки Ковалець продовжив п’ятою собі за спину, а Михайленко в ближньому бою переграв Ледвія перекиданням над голкіпером. І все б нічого для "поліграфів", якби вже за кілька хвилин із м’язовою травою не залишив поле Смирний. Як тут не згадати епізод із Логіновим на початку попередньої зустрічі. Питаннячка є до тренерського штабу господарів, як не крути.

Через ці вимушені ротації Олександрії, напевно, і не вдалось утримувати в подальшому потрібний темп в атаці, тому суперники почали почувати себе більш розкуто й зрештою відігрались посеред першого тайму. І знову проблеми в центрі оборони в команди Ротаня, де просто не дограли простріл Сича на 26 хвилині з правого флангу й із другої спроби Пастух замкнув передачу партнера на ближній стійці.

Незважаючи на це, подальший хід подій у першому таймі ледь не призвів до підсумкового успіху господарів поля, але використати моменти під час стандартів вони так і не змогли належним чином. Рух тим часом просто чекав перерви й сподівався, що Пономарьов або шляхом ротації, або за допомогою замін, щось змінить у грі команди. Поява на полі Руніча з перших хвилин другої половини дійсно додала гостям швидкості в підсумку.

Але не настільки, щоб перевернути хід подій. Дуже спокійна гра була впродовж більшої частини другого тайму, проте під завісу матчу команди все ж таки вирішили запалити. Олександрія навіть сміливо пішла вперед та забила на 80 хвилині. І знову Михайленко опинився на вістрі, коли Безерра виконував подачу з правого флангу, та головою пробив під поперечину.

Перемога? Та ні. Не в реаліях сучасної команди Ротаня. За мить після цього захисники Олександрії дали пробити Слюбику здалеку з правого флангу, а Шевченко просто вчасно не побачив м’яч, який низом полетів трохи праворуч від нього. І не настільки прикрим чином утрачали перемоги господарі, тож їм не звикати.

У наступному турі Олександрія прийматиме дніпровський Дніпро-1, тоді як львівський Рух гостюватиме в київської Оболоні.

Олександрія — Рух 2:2
Голи: Михайленко, 4, 80 — Пастух, 26, Слюбик, 82

Олександрія: Шевченко — Скорко, Копина, Кравченко, Мартинюк — Калюжний, Михайленко, Смирний (Сігеєв, 12, Погорілий, 83) — Калітвінцев, Ковалець, Костишин (Безерра, 73).

Рух: Ледвій — Сич, Слюбик, Дідик, Роман — Таллес (Притула, 90+1), Підгурський, Пастух — Квасниця (Плюман, 76), Карабін (Теслюк, 85), Федор.

Попередження: Калітвінцев, Калюжний — Дідик, Слюбик, Роман