Закарпатський Минай на початку звітного тижня мав виключно перемагати в лобовому поєдинку в боротьбі за виживання проти рівненського Вересу, але поступився на полі суперників (1:3). Таким чином команда Желько Любеновича знову провалилась до стану гордого одинака на останній сходинці турнірної таблиці, звідки навіть устигла раніше ненадовго піднятись ближче до порятунку.

Але на цьому боротьба для "лисів" себе не вичерпала. Попереду залишалось ще три матчі, один із яких доводилось проводити проти невмотивованої полтавської Ворскли, перед якою наприкінці поточної кампанії була лише одна задача — виграти Кубок України в фінальному матчі проти донецького Шахтаря, який має відбутись уже посеред наступного тижня і Рівному. Саме тому останні п’ять матчів у чемпіонаті "зелено-білі" завершили лише з одним заліковим балом.

Але в першому таймі цього матчу Ворскла була налаштована атакувати. Минай, щоправда, одразу прочитав "фішку" з проблемами під час кутових у атаці суперників, тож за першої ліпшої нагоди вибивав м’яч за лицьову. Полтавців це відверто дратувало, бо жодного разу вони таким чином у площину воріт так і не пробили. Та й узагалі перша половина зустрічі ризикувала завершитись без влучних пострілів.

Якби не момент на 36 хвилині, коли Павлюк на ближній таки завершив навіс від Бацули, але не з одного з численних кутових, а із штрафного трохи ближче до центру поля. Та й загалом Ворскла виглядала до перерви значно більш спроможною в атаці за суперників, які так і залишились із одним небезпечним пострілом Вакули здалеку з лівого флангу повз ліву стійку ще на самому початку гри. Не схоже це було на бажання рятуватись.

На другий тайм Любенович кинув до бою Гунічева в розрахунку на швидкість в атаці, та хіба Минай перетинав центр поля? На 55 хвилині Глущенко дальнім пострілом із відскоку на правому фланзі поцілив низом у протилежний кут у дебютному для себе матчі в стартовому складі й усе. Жодних сподівань на успіх гостей не залишалось. Аж допоки не пролунав сигнал повітряної тривоги на 64 хвилині, а там самі знаєте, як може все перевернутись догори дриґом.

Насправді, це було прогнозованим варіантом розвитку подій. Сорок хвилин вистачило для того, аби Любенович достукався до своїх підопічних та змусив їх повірити у власну спроможність впливати на результат. І Минай понесло на хвилях гарного настрою.

Обидва рази, на 68 та 78 хвилинах, провалювалась позиція Пердути в центрі оборони Ворскли, а Семотюк та Вакула тільки те й робили, що спрямовували м’яч на Ременяка, а той розбирався в ситуації. Рятівний дубль? Та хіба на цьому можна було зупиняти цю історію?

Команди видали просто розкішне завершення гри за рівнем інтриги. Минай побіг забивати третій, а момент на першій компенсованій хвилині, коли Нємчанінов наступив на ногу Феліпе, після чого арбітр дав свисток про офсайд, узагалі ніхто не побачив. А даремно. Бо саме фактор свистка вирішив долю епізоду. VAR мав змогу втрутитись, і в казав у підсумку Назарію Дьорю на необхідність ставити пенальті. Феліпе підійшов до позначки й… не забив. Кемкін витягнув у лівий кут.

І наче заграли той момент — закарпатці знову побігли до атаки. Але раптово свисток арбітра їх зупиняє та повертає на вихідну позицію — Кемкін залишив лінію воріт до удару, тож треба перебивати. Цього разу Феліпе бив у правий кут, однак голкіпер і тут прочитав суперника. А це вже був шок! Але не більший, аніж пенальті у ворота Ворскли вже в наступній атаці Миная! Ременяк у центрі штрафного замикав простріл із правого флангу й поцілив у руку Челядіну.

Там був натяк на те, що гравець Ворскли міг використати руку в якості опори під час підкату. Але навіть із VAR Дьордь із таким твердженням не погодився. І що ж у підсумку? Вітенчук підходить до позначки та кладе впевнений удар у правий кут. 3:2 після 0:2 станом на 68 хвилину. Це — УПЛ, крихітко!

У наступному турі полтавська Ворскла прийматиме київську Оболонь, тоді як посеред тижня зіграє у фіналі Кубка України проти донецького Шахтаря, а закарпатський Минай удома зустрінеться з ковалівським Колосом.

Ворскла — Минай 2:3
Голи: Павлюк, 36, Глущенко, 55 — Ременяк, 68, Павлюк, 78 (авт.), Вітенчук, 90+11 (пен.)

На 90+6-й хвилині Феліпе Родрігес дос Сантос (Ворскла) не забив пенальті (воротар).

Ворскла: Ісенко — Крупський, Пердута, Павлюк, Бацула — Скляр (Челядін, 57), Сіссоко — Кане (Корнієнко, 81), Глущенко (Феліпе, 85), Мякушко (Нестеренко, 81) — Степанюк.

Минай: Кемкін — Скиба (Семотюк, 62), Чуєв, Прокопчук — Дмитрук, Вітенчук, Петько (Нємчанінов, 75), Ременяк — Кораблін (Гунічев, 46), Устименко (Корнійчук, 90), Вакула (Попов, 90).

Попередження: Степанюк, Челядін, Глущенко, Феліпе — Петько, Скиба