Недільна частина протистоянь української Прем’єр-ліги видалась доволі насиченою, бо починалась одразу з двома матчів у одному часовому слоті. Допоки в Рівному стосунки з’ясовували місцевий Верес та криворізький Кривбас, у Черкасах розвернувся не менш цікавий двобій поміж ЛНЗ та львівським Рухом.

Команда Андреса Карраско перспективно стартувала з перемоги над київським Лівим берегом (1:0), проте на початку звітного тижня так само на власному полі не зуміла досягти того ж у дуелі проти Олександрії (0:2). У той самий час футболісти Віталія Пономарьова подібним ігрових досвідом похизуватись не могли, бо встигли за цей час тільки розгромити київську Оболонь (4:0), після чого просто очікували на чергову можливість здобути важливі залікові бали на старті сезону.

Не дивлячись на спеку, яка загалом панувала в Україні цього дня, команди рухались доволі активно на газоні, який, м’яко кажучи, залишає бажати кращого своїм станом. Хоча спочатку, усе ж таки, до поля варто було звикнути, тож гольові моменти пішли геть не від самого стартового свистка. Але потім за цими атаками в обидва боки поля ще треба було встигати, тож перегляд гри був цілком інтригуючим.

Якщо б Краснопір поладнав із офсайдами одразу, то Рух мав би змогу розраховувати на пару забитих м’ячів у той період, однак, як не в положенні "поза грою", то просто марнував непогані нагоди Ігор. ЛНЗ відповідав натомість шириною власних розіграшів, однак фірмові навали до штрафного від "бузкових" також не могли змусити Ледвія капітулювати.

У першому таймі ми в підсумку так і не побачили голів, але натомість побачили їх удосталь у другому. Усе почалось із сольного ривку з ударом від Квасниці з правого флангу на 51 хвилині, і тоді здавалось, що Рух дійсно схопив правильний настрій та зараз зможе закрити цю гру одразу. Але потім усі згадали про відсутність ширини лави запасних у львів’ян і якось оптимістичні настрої розчинились у повітрі.

Тактика команди з Черкас була простою — тиснути, а суперники від своєї юності та банальної втоми десь нароблять помилок. Воно так і сталось у підсумку. Ще й новачок Момо, про трансфер якого оголосили за лічені години до початку гри, дав грандіозний дебютний концерт в УПЛ. Удавалось йому просто все.

На 72 хвилині Момо накрутив двох суперників ліворуч, після чого покотив на Яшарі в центр, а той залишив під удар Тіллю. Далі, уже за 10 хвилин, Путря асистував під дальній постріл із лівого флангу Пасічу, який нарешті влучив, як слід, а вже на завісу гру Яшарі сам заробив пенальті на правому фланзі штрафного за фол від Дідика й сам його реалізував. Тож вийшов крутий камбек.

У наступному турі черкаський ЛНЗ зіграє вдома проти львівських Карпат, а львівський Рух прийматиме луганську Зорю.

ЛНЗ — Рух 3:1
Голи: Тілль, 72, Г. Пасіч, 82, Яшарі, 90+8 (пен.) — Квасниця, 51

ЛНЗ: Кучеренко — Путря, Саліху, Муравський, Дайко — Тілль (Бар, 90+1), Яшарі, Олійник (Бойко, 60) — Молло (Наумець, 85), Ассінор (Момо, 60), Г. Пасіч.

Рух: Ледвій — Руніч, Холод, Дідик, Роман — Федор, Підгурський, Притула — Квасниця, Краснопір, Карабін (Клайвер, 76).

Попередження: Тілль — Роман