У рамках матчу 5-го туру української Прем'єр-ліги на нас чекає протистояння між ЛНЗ та Динамо, яке пройде на домашньому стадіоні київської команди.

Динамо — ЛНЗ

Недiля, 1 вересня, о 15:30. Стадіон Динамо ім. В. Лобановського (Київ). Пряма трансляція на УПЛ.ТБ

На цій стадії сезону Динамо грає в чемпіонаті України так рідко, що кожен матч проходить на тлі вау-ефекту. “Ууу! Динамо приїхало!” Це майже як Klavdia Petrivna показала обличчя – велика подія. Потім, звичайно, все врівноважиться трьома матчами на тиждень, які набриднуть приблизно як прощальні концерти Поплавського, але перший матч у Києві київське Динамо зіграє лише у дев'ятому матчі сезону.

І на цей момент головні ігри вже програно. Динамо була критично потрібна ця Ліга чемпіонів – а точніше приблизно 40 мільйонів призових за неї. Шовковський зробив багато, клуб теж гідно йому відповідав, запросивши Пiхальонка і Брагару – але у вирішальний момент все ж таки знайшовся суперник, який виявився сильнішим. Це нормально, у Зальцбургу зараз трішки простіше будувати нормальний футбольний проект, ніж у Києві – але від цього не легше клуб отримав +1 сезон на голодному пайку.


Партнер Football.ua, компанія Favbet, вважає, що фаворитами майбутнього протистояння є підопічні Олександра Шовковського. Так, на перемогу Динамо Київ пропонується коефіцієнт 1.32, тоді як потенційний успіх ЛНЗ оцінюється показником 10.50. Ймовірність нічийного результату представлена коефіцієнтом 5.60.


Що ж, тепер доведеться грати на максимумі в чемпіонаті – тим більше, що найближчий суперник із Прем'єр-ліги поки що перебуває у турнірній таблиці вище. ЛНЗ чітко демонструє, що за виживання боротися наміру не має: чотири тури принесли три перемоги, при тому що клуб набирає та набирає сили. Окремі іменини серця: нігерієць Момо, який своїм дриблінгом змушує згадувати Джей-Джея Окоча. Тренер підводить новачка частково: з Рухом він зіграв півгодини, з Карпатами тайм – але Момо за цей час встигає зробити різницю.

ЛНЗ проти Карпат після 60-ї хвилини перетворив 0:1 на 2:1; проти Руху – після 70-ї 0:1 до 3:1; Лівому Берегу в принципі єдиний гол у матчі забив на 93-й. Команда добре готова фізично, має глибокий склад і конкуренцію – і це може виявитися додатковим козирем у боротьбі з командою, яка за серпень зіграла шість матчів (начебто це багато, так) і ще у вівторок грала в іншій країні. У випадку з Динамо козирі очевидні: у неї сильніші гравці на всіх позиціях, її завдання – до умовної 60-ї хвилини забезпечити великий розрив у рахунку.

А ще зіграють дві повні протилежності щодо довіри легіонерам. ЛНЗ, якщо випустить Момо у старті, стане зовсім вже на межу: у матчі проти Карпат Карраско випустив шість іноземців, і коли у перерві нігерієць замінив Авагімяна, у черкасців стало сім легіонерів. А у Динамо у вирішальному матчі (в Австрії) навіть Лонвейк не отримав жодної хвилини. В основі виходять лише українці, на заміну теж, а іноземці виглядають рудиментом, пережитком колишньої епохи.

 

ЦІКАВІ ФАКТИ:

Динамо може пропустити 650-й гол в Чемпіонатах (ще 2 м’ячі).

Безнічийна серія Динамо продовжується в УПЛ 11 ігор: 10 перемог та поразка.

1-й домашній матч Динамо з початку Чемпіонату.

Безпрограшна серія Динамо на своєму полі триває в УПЛ 10 ігор: 9 перемог та нічия.

Гольова домашня серія Динамо продовжується в УПЛ 10 ігор — 26 голів.

1-й гостьовий матч ЛНЗ при Андресі Карраско в УПЛ.

Безнічийна клубна рекордна серія ЛНЗ триває в УПЛ 11 ігор: 8 перемог та 3 поразки.

Пропускна гостьова клубна рекордна серія ЛНЗ триває в УПЛ 6 ігор — 6 голів.

100-й матч за кар’єру може провести Владислав Ванат (Динамо).

50-й матч в УПЛ може провести Віталій Бойко (ЛНЗ).

15-й гол в УПЛ може забити Назар Волошин (Динамо), Геннадій Пасіч (ЛНЗ), 10-й — Микола Михайленко (Динамо).

ПОТОЧНА ФОРМА

ІСТОРІЯ ПРОТИСТОЯНЬ

footballпрогноз 3:1