Протистояння Львова та Одеси відоме. Ще до початку гри стюарди на стадіоні й близько до гостьового сектору не допускали нікого з карпатівських вболівальників. Як завжди, ті сиділи під опікою Беркута. Обрані сектори на трибунах очистили від снігу, для інших зима продовжувалась й надалі. Димінський сидить поряд з мером Садовим, але не розмовляє. Юрій Дячук-Ставицький має дружню розмову з легендарним ветераном Карпат Ігорем Кульчицьким. Одним словом, все готове до початку гри. А чи не змінився в Карпат почесний президент? Димінського диктор не оголошував. Про причину здогадайтесь :-).

Карпати вийшли на поле в новій формі, та й, що там приховувати, з новою грою. Про Чорноморець сьогодні помовчимо, щоб не судити за одним матчем. Головний тренер Моряків на прес-конференції був налаштований рішуче, а тому скоро маємо надію побачити нову команду.

Перший момент був створений Кожановим та Кополовцем. Закарпатець подав, а Денис класно пробивав головою, але невлучно. Взагалі швидкі й нерослі вінгери Карпат Кополовець та Кожанов досить непогано розганяли темп гри, а от Романенко загаряв. Залишалось йому тільки поспівчувати, адже сонце помалу заходило.

Дуже скоро Карпати забили і зробили це елементарно. Лєвєйша подача зі штрафного Кополовця, м’яч відстрибнув до Кузнєцова, який влучно низом пробив в правий від Ширяєва кут. Є 500-ий гол!!! Поїхали далі… А далі ніхто не замикає небезпечний простріл з правого флангу, а натомість Кузнєцов просить пенальті, арбітр не дає.

Карпати не дозволяють Чорноморцю нічого вдіяти біля власних воріт. Ширяєв працює на повну. От вже Кобін закручує у ворота з кутового, голкіпер діє класно, на добиванні Кожанов був невлучний. І під кінець першої половини Кополовець відкотив, а Ткачук сильно, але невлучно пробив. Біля мети близько, але на табло без змін.

У другому таймі момент втратив Кожанов, коли дозволив Ширяєву втрутитись в боротьбу, Худоб’як вже перекидав, але перекинув й ворота.

Потім епізод, який викликав хвилювання та незадоволення на трибунах. Кобін подає, а Кузнєцов забиває, і вже побіг святкувати, але рефері показав, що був офсайд. З трибуни здалось, що положення не було, як покаже запис? Вболівальники ж точно вирішили, що був гол, а тому вирішили арбітра перейменувати у Валєру.

Потім ще один епізод, коли екс-металіст Трішовіч покинув поле за другу жовту. А для чого валити Гурулі в центрі поля? Потім комбінацію асів розпочав Ткачук. Подача на Гурулі, той промчав флангом і п’яткою залишив Зєньову, але «асівського» завершення не було, а просте гальмування.

Далі Карпати забили й другий гол. І знову Кузнєцов. Феноменальний пас Худоб’яка і Сергій перекинув Ширяєва. Коли на поле вийшов представник карпатівського молодняка Голодюк, відразу повинен був отримувати попередження за навмисний удар по ногах суперника. Як не дивно, але попередження отримав саме моряк.

І насамкінець Карпати забили ще гол. Це Кожанов скористався скидкою Зеньова. І до кінця матчу могли бути ще голи, але в Кожанова та Худоб’яка не вистачило сил. Чорноморець же моментів забити мав мінімум. І назвати їх гольовими не наважусь.

Після матчу відбулось протистояння вболівальників. Фани Чорноморця стріляли з трибун свого сектору, а карпатівські прихильники з-за меж стадіону по цьому ж секторі. Головною зброєю були сніжки, а також образливі вигуки. В кого було більше поверхів, рахувати важко. Бідні міліціонери, їм це все вислуховувати та ще й по шапках отримувати сніжками. Потім і їм стало легше, адже до зборища підтягувався Беркут.

Іван Федик, спеціально для Football.ua

Карпаты - Черноморец 3:0
Голы: Кузнецов, 16, 70, Кожанов, 79

Карпаты: Романенко, Ощипко. Милошевич, Ткачук, Тубич (Пшеничных, 83), Кожанов, Кобин, Кополовец (Зенев, 65), Гурули (Голодюк, 73), Кузнецов, Худобяк

Черноморец: Ширяев, Шандрук, Бондаренко, Белецкий, Луценко, Яценко, Диденко (Политыло, 83), Тришович, Ребенок, Гришко, Мельо

Предупреждения
: Кополовец, Тубич - Тришович

Удаление: Тришович, 64