Одразу після тренування команди коуч "синьо-золотих" поділився враженнями від попереднього матчу з Кривбасом, розказав про плани “городян” у Харкові, оцінив шанси Львова в боротьбі за збереження прописки в Прем’єр-Лізі.

Що стосується самого тренувального процесу, то приємною звісткою для вболівальників стало те, що після довгої паузи знову почав вправлятись один з голкіперів команди – Андрій Радь.

-         Сергію Івановичу, ще раз вітаю Вас з перемогою над Кривбасом. Повертаючись до подій цього матчу, чи можна сказати, що перемога Львова була закономірною і що команда була налаштована на гру більше, ніж на інші рядові ігри?


-         Безумовно, перемога була закономірною. Бажання відчувалося в команди і раніше, але нам бракувало лише забитого м’яча. Також на нашу користь зіграло й те, що хлопці виходили грати в Добромилі, на стадіоні, звідки вони вийшли в Прем’єр-Лігу. Був наш вболівальник, ми відчували справді підтримку нашого дванадцятого гравця. До цього нам трішки не вистачало, але я вважаю, що по змісту гри у тих матчах, які ми програли тому ж донецькому Металургу» чи Чорноморцю, ми виглядали досить добре.

-         Досить символічним є те, що Ви прийшли на тренерський місток Львова саме у грі проти ФК Харків, нашого наступного суперника, і тоді одразу ж отримали першу перемогу – 1:0. Пам’ятаєте емоції, відчуття після того матчу?


-         Хороше питання. Я після тієї гри сказав, що у футболістів Львова є велике майбутнє. Дуже здорово, що команда хоче грати, усі хлопці хочуть зростати як гравці, як особистості. Так само і зараз ми їдемо у Харків, щоб показати перш за все хорошу гру. Я знаю дуже багатьох людей в Україні і в Європі, які вболівають і підтримують нашу команду, молодих українських футболістів. Вони грають серцем. Я кажу, що найголовніше, аби футболісти одержували задоволення від гри. Вболівальник бачить все і йому подобається, коли команда б’ється, старається. Тому чекаємо у Харкові хорошої гри, як з боку Харкова, ну і , звичайно ж , Львова. Так само хочеться, щоб для нас був позитивний результат.  

-         Як гадаєте, гра з харків’янами буде напруженішою за накалому, ніж проти Кривбасу?

-         Завжди найважча гра – це наступна. Нас очікує матч з ФК Харків. Звісно, усі розуміють, що Львів зараз у зоні ризику. Але я говорю : якщо перевернути таблицю "з ніг на голову", то боротьба йде за перше, друге і третє місця …

-         … Тільки в даному випадку третя сходинка почесніша, аніж перша і друга …


-         Це так (сміється). Але найголовніше – це філософія і принципи нашого клубу і мої. Футболісти повинні відповідати за гру, за самовіддачу, а тренери відповідають за результат. Тому їхня справа – це грати в хороший футбол, показувати змістовну гру.

-         Якщо проаналізувати календарі Львова, Харкова, Іллічівця, можливо ще Арсеналу … Взагалі, у кого Ви вважате, більше шансів зберегти місце в еліті?


-         Так, ЗМІ вже встигли порахувати у кого скільки очок буде на фініші. Нам нарахували 28 пунктів. Буде останній тур, в якому гратимемо з Карпатами і ми побачимо скільки потрібно буде очок, щоб посісти те чи інше місце.

-         Після переможних ігор наставники кажуть, що коней на переправі не міняють, натякаючи цим, що не будуть вносити змін до складу команди на блиий матч. Можна очікувати проти Харкова на полі тих же виконавців, що виступали проти Кривбасу?


-         Подивимось. Як говорять бразильці – нам дуже важко на тренуваннях, але ми потім відпочиваємо у грі. Тому все покажуть тренування, так само у нас є діагностика і ми визначаємо, хто краще в день гри готовий. Звичайно, у нас є кістяк, стабільний склад, але що стосується кількох позицій – це ми вирішимо в день гри.

-         Чим команда добиратиметься до Харкова, як плануєте проводити позаігровий час?

-         Ми вилітаємо першого травня зранку, проведемо тренування на полі суперника. Також сходимо на виставу в театр. Хочеться, щоб футболісти зростали не тільки в плані футболу, а й як особистості різносторонні : мистецтво, театр… Важливо, щоб була духовність у команді. Футбол – це тільки гра, а життя є життя.

-         Якими є ваші особисті плани перебування у Харкові?

-         У мене там залишився син, який грає за Металіст. Я його вже давно не бачив. Вболівальники теж телефонують, кажуть, що підтримують нашу молоду львівську команду. І це чудово. Я впевнений, фани Металіста прийдуть і будуть вболівати за нас. Безперечно, хочеться їх побачити. Дасть Бог, усе буде нормально.