Воістину історичну перемогу здобула сьогодні ужгородська команда. Важко передати ті позитивні емоції, що  панували після гри при виході зі стадіону Авангард. Ужгород сьогодні святкуватиме і має повне на це право .

Динамо знову розчарувало. Все було як завжди останнім часом – Шевченко невдало б’є всі потенційно гострі штрафні, Ярмоленко здається досі не розуміє що від нього вимагає Газзаєв, Мілевський часто падає… І на превеликий жаль для вболівальників Динамо, поки не видно за рахунок чого, або кого, команда  б заграла так, як це було до прикладу у серпні-вересні 2009 р. Гравці ж Закарпаття сьогодні герої. Приємно, що ужгородська команда намагалася сама грати у футбол, а не як це часто буває у матчах з грандами – випробовувати елементи регбі.

Хорошій грі сприяла і весняна погода, яка нарешті завітала на наші простори. Щодо газону – то візуально поляна вигляділа ідеальною, однак без ефекту «кочкуватості», здається, не обійшлося.
З перших хвилин поєдинку на полі точилася рівна боротьба. Гравці Динамо не квапливо розігрували м’яч у центрі поля, наче тримаючи в думках відоме бразильське правило – ви заб’єте скільки можете , а ми скільки захочемо. Впевнений, не обійшлося в цій грі без недооцінки суперники з боку киян.

На 12-q хвилині Шевченко пробивав перший штрафний, і багаточисельна ужгородська аудиторія побачила перший сейв Бабенка. Далі був схожий стандарт на 29-q хвилині. Закарпатці у відповіді на атаки гостей, намагалися швидко доставляти м’яч на передову, де тріо Леандро-Трішович-Давидов чіплялося за м’ячі. До речі про тактику. І Газзаєв, і Гамула здивували. Тренер "біло-голубих" перемістив Ярмоленка на правий фланг атаки (після заміни Маграо, той вернувся на звичну позицію), а Гамула поставив Трішовича не традиційно на фланг, а під єдиним нападником Давидовим. Припускаю, що ставка наставника ужгородців зіграла за більшим коефіцієнтом корисної дії.

Перший реально гольовий момент гості створили на 39 хвилині, коли Міля скинув на Ярмоленка, але той метрів з 14 пробив вище воріт. Кінцівка тайму, до речі, пройшла за тотальною перевагою динамівців, і здавалося що на початку другого підопічні Газзаєва свого доб’ються ( так на 45 хвилині Мілевський потужний ударом потрапив у стійку)
Не сприяла динамівцям цього вечора і Фортуна. На 48 хвилині Ярмоленка обвідним ударом  знову влучає у стійку. Ну а на 54 хвилині Ужгород вибухнув. Після  простого розіграшу штрафного, м’яч потрапив до ніг Трішовича, і той розібравшись з беками Динамо невідпорно пробив під опорну ногу Шовковського.

Час йшов, однак динамівці не прокидалися. Трохи підсилив гру вихід Гіоане, однак інертні партнери розуміли його не часто. На 74 хвилині чи не єдина помилка кіпера господарів призвела до виходу Мілевського практично сам-на-сам з Бабенком , однак капітан у ворота не влучив. Справедливості заради відмітимо, що позиція була не ідеальною.

В останню 15-хвилинку Закарпаття вміло відтягало м’яч від власних  воріт, втім  один вбивчий  моменти кияни все ж створили. На 89 хвилині Вукоєвіч пробивав фактично впритул, але Бабенко лише йому відомим способом цей м’яч парирував.

Ну а далі в динамівців почали здавати нерви. Спочатку щось не поділили Хачеріді (ох і запальний Євген) і Давидов, згодом – Трішовіч і Каддурі. Штовханина продовжувалася і після фінального свистка. Однак, ужгородську публіку і Гамулу це мало цікавило. Наставник радісно  побіг до трибун, встигши при цьому дати флеш-інтрев’ю.
Окремо хочу виділити Шовковського, який першим з футболістів "біло-голубих" підбіг до гостьового сектору, де здається все ж знайшов спільну мову з власними вболівальниками…

Олександр Сабадош (Ужгород), спеціально для Football.ua

Закарпатье - Динамо 1:0
Гол: Тришович, 53

Закарпаття: Бабенко 7,5, – Комарницький 6,0, Хауші 6,5, Малигін 7,0, Болохан 6,0 – Райчевіч 6,5 – Іванов 5,5( Бойко 59 – 6,5), Леандро 7,0 ( Браїла 90+3), Трішович 7,0 – Гомес 7,0 – Давидов 6,5

Динамо: Шовковський 6,0 – Сілва 5,5, Хачеріді 6,0, Алмейда 5,5, Ель Каддурі 5,5 – Ярмоленко 5,0, Вукоєвіч 6,0, Нінковіч 5,0 (Зозуля 63 – 5,5) – Маграо 4,5 (Гіоане 57 – 6,0),- , Шевченко 5,5, Мілевський 5,5

Предупреждения: Бойко, Бабенко - Эль Каддури, Хачериди