Як повідомив нашому сайту голова оргкомітету турніру Ігор Бокій, цьогоріч український "мундіаль" відбудеться з 3 по 7 червня. Уже офіційно підтвердили свою участь збірні команди Канади, Польщі, Придністров'я, Білорусі, Іспанії, Румунії. Не виключено, що до них додадуться й інші країни. Команди-учасниці можуть повідомити оргкомітет про свій намір взяти участь у Четвертому Чемпіонаті Світу з футболу серед українських діаспорних команд офіційним листом-підтвердженням. Для цього слід якнайшвидше та подати актуальну на сьогоднішній день контактну інформацію щодо керівників делегації  (телефони, адреси електронної пошти, SKYPE), а також гравців на електронну скриньку пана Ігоря — [email protected], або на його Skype — ihor.bokiy1.

Нагадаємо, що попередній, Третій Чемпіонат Світу серед Українських Діаспорних команд з футболу, відбувся з 28 липня по 1 серпня  2014 року у м. Тернополі. У ньому взяли участь збірні українців Канади, Іспанії, Польщі, Білорусі та Румунії. У результаті чесної та безкомпромісної боротьби першість  вибороли футболісти з Румунії. Це було справжнє Свято Спорту. Захід відвідала велика кількість тернополян та гостей міста, його висвітлювали численні друковані, радіо- та теле- засоби масової інформації. Змагання дало можливість багатьом українським бізнесовим компаніям заявити про себе в якості рекламодавців на патріотичному рівні. Організатори свята були поза політикою, завдяки чому Чемпіонат набув якості незалежного та національного.
 
Цьогорічний турнір відбудеться за ініціативи Міжнародного об'єднанням громадських організацій “Четверта хвиля”, за підтримки мера міста Тернопіль п. Сергія Надала, керівників вищих учбових закладів та групи бізнесменів. Приймаюча українська сторона забезпечує транспортування по місту, стадіони та суддівство, а громадська організація “Четверта Хвиля” взяла на себе місію щодо вирішення питання харчування та проживання спортсменів, ведучи перемовини з представниками  державної влади та потенційними спонсорами.