Виконуючому обовязки президента
Української футбольної прем’єр-ліги п. Данилову В.Б.
Копія: першому віце-президенту
Федерації футболу України п. Бандурку О.І.

Шановний Віталію Богдановичу!

Футбольний клуб Динамо (Київ) із великим здивуванням дізнався про те, що призначений на 11 липня цього року матч на Суперкубок України між командами Динамо (Київ) та Ворскла (Полтава) дирекція прем’єр-ліги вирішила провести у Сумах на стадіоні Ювілейний, не врахувавши нашої пропозиції провести гру у Львові, Запоріжжі, Кривому Розі чи Дніпропетровську. Вважаємо, що цим рішенням прем’єр-ліга підтвердила сумніви у своєму професіоналізмі і ще раз поставила питання щодо своєї правоздатності.

Виконком ФФУ, який пройшов 11 травня, підтвердив, що на сьогодні прем’єр-ліга є організацією без законно обраного керівника, яка не в стані виконати вимоги власних статутних документів. Бездіяльність прем’єр-ліги поставила під загрозу сам факт належного проведення чергового чемпіонату України, в результаті чого проблему у пожежному порядку буде вирішувати стратегічна рада ФФУ разом із президентами футбольних клубів. Досі невідома дата наступних зборів президентів клубів прем’єр-ліги. Якщо керуватися статутними нормами самої прем’єр-ліги, то тричі продовжені повноваження її нинішнього керівника виглядають дуже сумнівними.

Футбольний клуб Динамо (Київ) є постійним учасником усіх розіграшів Суперкубку України, починаючи із першого розіграшу цього почесного трофею. Місце проведення усіх без винятку матчів на Суперкубок, Професіональна футбольна ліга України, яка проводила це змагання, визначала з урахуванням побажань обох клубів-учасників. Так було і тоді, коли Суперкубок розігрувався у Одесі, так було і торік, коли Суперкубок розіграли у Полтаві. Цього разу прем’єр-ліга не вважала за потрібне хоча б запитати нашої думки щодо запропонованого стадіону у Сумах, стан футбольного поля на якому не відповідає стандартам проведення матчу рівня команд-учасниць Ліги чемпіонів та Ліги Європи.

Вважаю, що чемпіон України і володар Кубка України мають повне право на повноправну участь у визначенні місця поєдинку між ними. Хоча б тому, що ці клуби, разом із іншими упродовж року своїми внесками фінансували діяльність прем’єр-ліги. І цього разу витрати на проведення матчу за Суперкубок понесуть клуби-учасники. Ми не розуміємо, чому приймаючи рішення прем’єр-ліга не прислухалась до нашої думки. Ми не хочемо бути сліпими виконавцями некомпетентних рішень органу із невизначеними повноваженнями.

Виходячи із цього ми вважаємо одноосібне рішення прем’єр-ліги провести матч за Суперкубок України у Сумах таким, що іще раз доводить нездатність прем’єр-ліги проводити змагання на належному рівні.

Доводимо до вашого відома, що у тому разі, коли прем’єр-ліга не дослухається до наших пропозицій провести Суперкубок у Запоріжжі, Львові, Кривому Розі чи Дніпропетровську, а наполягатиме на проведенні гри у Сумах, футбольний клуб Динамо (Київ) буде вимушений відмовитися брати участь у грі на Суперкубок. Також ми будемо змушені звернутися до Федерації футболу України, як до найвищої футбольної інстанції аби та втрутилася у вирішення цього питання і не допустила до того, аби свято великого футболу, яким завжди був матч за Суперкубок України, було зірвано через неналежне виконання своїх обов’язків прем’єр-лігою, і будемо просити ФФУ доручити проведення матчу за Суперкубок України Професіональній футбольній лізі України, яка у попередні роки проводила цей матч на найвищому рівні.

З повагою,

І. Суркіс, президент ФК Динамо(Київ).