Полтавська Ворскла на виїзді зустрічалась у матчі-відповіді кваліфікації Ліги конференцій із шведським АІКом.

Перші 15 хвилин матчу пройшли на рівних. Обидві команди намагалися пристрілятися. На 14 хвилині міг забивати Руслан Степанюк. Форвард Ворскли опинився дуже близько до воріт, але його удар був простим для досвідченого воротаря АІКа Нордфельдта.

За дві хвилини Ворскла могла повторити шедевр першого матчу від Челядіна. На цей раз Давід Пуцлін отримав м’яч у 30 метрах від воріт і дуже сильно пробив у лівий кут. Воротар господарів склався та дивом відбив постріл хорватського хавбека.

АІК також відповів непогано. Джон Гвідетті отримав пас недалеко від штрафної, зблизився з Дмитром Різником і майстерно цілив у правий нижній кут. Цієї майстерності не хватило, адже воротар збірної України ногами відбив удар екс-форварда Манчестер Сіті.

Так гра йшла: Ворскла та АІК постійно обмінювалися гольовими моментами. Міг забивати Стефанеллі, круто пробивав Венсан Тіль метрів з 25. Але воротарі грати надійно.

Арбітр додав три хвилини до першого тайму і це зіграло злий жарт для Ворскли. Залишалися секунди до свистка арбітра на перерву, як господарі відкрили рахунок. Бацула не доглядів за своїм опонентом Мендесом. Молодий захисник АІКа пробив не дуже сильно, але влучно у лівий нижній кут воріт. Рахунок відкритий – без шансів для Різника.

Другий тайм розпочався за декількох непоганих атак від Ворскли, але полтавчани віддали ініціативу близько 55 хвилини господарям.

На 58 хвилині м’яч дивом не опинився вдруге у сітці воріт Ворскли. І ім’я цьому диву – Дмитро Різник. Воротар перевів на кутовий удар парашутом від Стефанеллі. Здорово грав Різник і за декілька хвилин, коли Гвідетті замикав простріл з лівого флангу, але наш воротар ногами перевів його на кутовий.

На 75 хвилині Ворскла мала шанс зрівняти рахунок. Бацула навісив з лівого флангу, класно навісив, але літній новачок команди Віктора Скрипника Марлісон не влучив головою у площину воріт. Дуже пощастило Ворсклі не пропустити другий гол на 80 хвилині. Шикарний пас від Гвідетті, але Стефанеллі, опинившись віч-на-віч перед Різником, не влучив у ворота.

Гра перейшла у додатковий час.

Відчувалась втома футболістів Ворскли, які грали лише другий матч за останній час. АІК виглядав свіжішим, адже сезон у чемпіонаті Швеції вже давно триває. Тим не менш Ворскла продовжувала загрожувати воротам Нордфельдта.

Степанюк на 100 хвилині пробивав непогано, але по-центру. Воротар АІКа витягнув м’яч. Мав свій момент і Отьєно, але його постріл головою на кутовий перевів Яворський, який провів, в цілому, хорошу гру.

На жаль, доля матчу вирішилась на 108 хвилині. Бйонстрьом бив по воротах головою, Різник м'яч відбив, але арбітр, чомусь, вирішив, що гол був. Оператори не показали чіткого повтору, тому на сто відсотків говорити про взяття воріт чи про помилку арбітра неможливо. Подивіться на нього самі!

Отже, гол-фантом вибив українську команду з єврокубків, але полтавчани виглядали дуже здорово. 


АІК — Ворскла 2:0

Голи: Мендес, 45+3, Бйонстрьом, 108

АІК: Нордфельдт — Мендес (Рінг, 103), Коллінз (Сісей, 106), Папаяннопулос, Оума — Аярі (Абдірахман, 78), Хуссейн, Ларссон, Бйонстрьом — Гвідетті (Бауї, 106), Стефанеллі (Кімпіока, 103).

Ворскла: Різник — Бацула, Зайков (Челядін, 30), Яворський, Пердута — Тіль (Феліпе, 74), Олійник (Кулаковський, 95), Пуцлін, Козиренко — Степанюк, Марлісон (Кравчук, 74).

Попередження: Отьєно — Тіль, Феліпе, Бацула, Різник, Яворський, Пуцлін.