Тиждень тому ми говорили про другий раунд кваліфікації Ліги конференцій УЄФА як про спортивну подію, яка тільки-но почала набирати обертів. І полтавська Ворскла нас тоді дійсно змогла порадувати грою в заключній частині протистояння проти грузинської Діли, здійснивши камбек (2:1). Після цього в команди Віктора Скрипника було трохи часу на переїзд до віддаленої від нас географічно країни та відсутність обов’язків грати стартовий матч нового сезону національної першості.

Утім, у футболістів Андрія Демченка в цьому плані також був певний карт-бланш, бо в Лізі Еровнулі для них також утворилось певне вікно з офіційних зустрічей. Насправді, це можна було сприймати в якості дуже доречного фактору, адже в містечку Горі цього дня навіть пізно ввечері було, ну, дуже спекотно.

Ось і виглядали незвиклі до того футболісти Ворскли неначе в’яленими на початку матчу. А господарі тим часом вирішили піти за тим самим шляхом, що й у першій грі, розпочавши з пресингу на чужій половині. Одразу на цьому тлі почали виникати якісь дрібні недопрацювання збоку воротаря та захисту полтавців, які за сукупністю спричинили утворення великих негараздів. І якщо з перших своїх двох спроб нападник Микола Ковталюк пробачив нашу команду, то під завісу тайму його партнери виправили ситуацію на власну користь.

Ісенко й раніше невпевнено грав на перехопленні м’ячі далеко від власних воріт, а на 44 хвилині кулаками просто перевів його на ногу Алефу, який одразу спробував перекинути нашого голкіпера, проте влучив у поперечину, а Парулава потім добив відскок у майже порожні ворота. Я к для першого тайму, у якому Ворскла нічого не створила в атаці та наламала дров у захисті, то результат був ще й скромнішим, аніж очікувалось. Особливо на тлі травми Феліпе, який був одним з авторів голів тиждень тому.

Але на початку другої половини гри полтавці спробували пограти в де в чому обнадійливий футбол — їм почало вдаватись чинити тиск на чужий захист, та й момент Кане під час пострілу з правого флангу штрафного повз ближню стійку неможливо було залишити поза увагою. Однак довго в такому темпі команда Скрипника не протрималась, і в підсумку розвалилась під час передачі з глибини лівого флангу на хід Ковталюку до штрафного на 71 хвилині.

Одразу після цього прикрого епізоду відбувся м’яч у ворота Діли авторства Руслана Степанюка, який став красивим завершенням тонкої комбінації за участі Бацули та Нестеренка, але був лише пилом в очі від загальної кількості проблем Ворскли. Гостям навіть не вдалось дотягнути до овертаймів, бо вони проґавили підключення Гейла під закидання з правого флангу до зони перед штрафним на 86 хвилині, яке й поховало будь-які сподівання стосовно цієї гри.

Таким чином до наступного раунду кваліфікації Ліги конференцій УЄФА від звітної пари команд пробилась грузинська Діла, тоді як полтавська Ворскла завершила для себе єврокубкову частину сезону.

Діла — Ворскла 3:1
Голи: Парулава, 44, Ковталюк, 71, Гейл, 86 — Степанюк, 74

Діла: Кучеренко — Чітеішвілі, Дзоценідзе, Тевзадзе, Вандерсон — Жеан Віктор, Сантос, Парулава (Сардалішвілі, 62) — Гоміс (Кухіанідзе, 76), Ковталюк, Гейл (Гапріндашвілі, 90+3).

Ворскла: Ісенко — Пердута, Чеснаков (Хрипчук, 73), Сантана, Крупський (Нестеренко, 56) — Феліпе (Бацула, 35), Павлюк, Скляр, Кане — Юрченко (Челядін, 73), Степанюк.

Попередження: Тевзадзе, Чікашуа — Павлюк, Сантана, Кане, Нестеренко