Літо-2024 є справжнім футбольним фестивалем. Якщо хтось забув, то ми входили в цю і без того спекотну пору року з матчами чемпіонату Європи на Кіпрі серед юнаків віком до 17 років, після чого вже розпочались "доросле" Євро, а згодом і Копа Америка. І як тільки вони фінішували, то одразу ж стартував чемпіонат Європи серед молоді до 19 років, де так само брала участь збірна України.

Отже, ми зібрались пізнього вечора понеділка подивитись на гру у виконанні "синьо-жовтих", яку передбачити було фактично неможливо. Бо через дискваліфікацію ще в елітному раунді кваліфікації перший матч основної частини пропускав нападник Пономаренко та півзахисник Кревсун, і без цих гравців київського Динамо та дортмундської Боруссії відповідно команда Дмитра Михайленка була геть іншою.

Коли ми говоримо про "дорослий" футбол, то можна сказати, що українці були розібраними, але в юнацькому випадку все ж таки буде правильніше сказати "незіграними". Бо якщо й був якийсь малюнок, то він загубився під час ротації. Нам із цим треба було якось миритись, але рівень Північної Ірландії, наших суперників і господарів турніру водночас, не давав підстав вважати, що ми маємо грати на хоч якийсь результат проти них.

Але Україна зіграла так, як зіграла — ніяк у першому таймі й із певними цікавими моментами в другому. Але це був рух проти течії, бо загальна картинка гри вказувала, що ми знову стрибаємо на граблях неспроможності подолати захист суперників, якщо ті просто стоять удев’ятьох біля власних воріт.

А саме так і грали господарі — просто, але з подекуди цікавими спробами в першому таймі підловити нас на помилках. І ледь не підловили перед перервою, проте воротар Крапивцов урятував. Узагалі не було помітно, за рахунок чого тренерський штаб хоче виграти цю гру. Ротація виявилась запізнілою, футболісти просто вимотались, а коли з’явились свіжі виконавці з цікавими ідеями, то проти нас почав грати час.

І варто ж одразу зазначати, що тут не феноменальні Ямали зібрались на полі, бо гравці такого рівня розривають у "дорослому" футболі, а просто якісні виконавці у своїй віковій категорії. І якщо в Північної Ірландії вистачило цієї якості гри в захисті, щоб стримати команду Михайленка, то в нас навпаки не вистачило банальної наполегливості, щоб хоч один момент наприкінці гри перетворився на гол.

За три дні Україна зіграє проти Норвегії, а Північна Ірландія зустрінеться з Італією.

Північна Ірландія U-19 — Україна U-19 0:0

Північна Ірландія U-19: Чарльз — Бріггс, Маккалліон (Гудман, 46), Леннон — Барр, Тріккетт (Д. Догерті, 64), Макклур, Томпсон (Гемілтон, 90+2) — Моррісон (Е. Догерті, 76), Грем (Еванс, 63), Гленфельд.

Україна U-19: Крапивцов — Гусєв, Мельниченко, Михавко, Огарков (Дрозд, 87) — Ващенко (Обіная, 87) — Синчук, Гаджиєв, Цуканов, Маткевич (Шевченко, 87) — Богданов (Тутєров, 72).

Попередження: Маккалліон, Тріккетт, Макклур