Усього вісім команд брали участь у фінальній частині чемпіонату Європи серед юнаків віком до 19 років під час цьогорічного літнього міжсезоння, тож на полях Північної Ірландії ми спостерігали фактично бліц-турнір. Два тижні, і ми вже визначаємо переможця турніру в фінальній грі в Белфасті, куди, на жаль, не дісталась збірна України, пропустивши повз себе в півфіналі Францію.

Юних "Les Bleus" справедливо вважали фаворитами у фінальному протистоянні проти Іспанії, бо поміж цими командами вже відбувалась гра на цьому турнірі в умовах, коли футболістам Бернара Діомеда взагалі нічого не було потрібно в останньому турі, а колектив Хосе Лани ледь не вилетів із турніру, поступаючись за ходом гри 0:2. Але в підсумку нічия, 2:2, а потім "Фурія Роха" здолала ще й знайому нам Італію в півфіналі.

За великим рахунком, той факт, що з Францією в плей-оф щось не те відбувається, у порівнянні з початком групового етапу, могла підтвердити й наша команда. А Іспанія просто більш наполегливо вказала на недоліки суперників цього разу. Забрали м’яч, швидкі ноги в атаці, постійні помилки в захисті гостей та невпевнена гра воротаря. Із таким фундаментом побудувати шляхи до перемоги було б дуже складно.

У підсумку, іспанці домінували що в першому таймі, що в другому, і просто ловили суперників на їхніх численних хибах. Хоча сама гра була такою, що мало приваблювала увагу стороннього вболівальника, бо всі боялись зробити зайвий крок із м’ячем. Але під завісу першого тайму Браво через стінку з Мельєю зайшов до правого флангу штрафного й пробив під воротарем. М’яч, який Бенгуї Жоао мав брати без будь-яких запитань.

Очевидно, що в другому таймі Франція мала більше грати на атаку. Однак її дії попереду — це щось узагалі безбарвне було цього вечора. М’яко кажучи, навіть нас не змогли переконати в тому, що зможуть зрівняти рахунок, і куди ж там суперників лякати цими невдалими серіями подач із флангів?

Іспанія тим часом продовжувала грати вертикально та зовні дуже просто. На 68 хвилині Діао вийшов на заміну, а за мить уже пробіг вільним правим флангом атаки, після чого намагався прострілити, але від ніг захисника м’яч пролетів над воротарем Бенгуї, якому знову забракло реакції бодай на щось. А потім ще й ривок Мельї лівим флангом контратаки фолом у ролі останнього захисника зупинив підкатом Гоміс, тож жодного шансу на порятунок цієї гри французи для себе так і не створили.

Іспанія U-19 — Франція U-19 2:0
Голи: Браво, 41, Діао, 69

Іспанія U-19: Хіменес — Переа, Кеддарі, Гасеровські, Х. Діас — Беліаїд (Сенхаджі, 80), Чема, Ернандес — Д. Родрігес (Діао, 68), Браво, Мелья (Х. Родрігес, 80).

Франція U-19: Бенгі — Кюмбеді, Гоміс, Жаке, Сумаоро — Ассумані (Маюлю, 62), Атангана, Бенама (Амугу, 73) — Баоя (Мішаль, 62), Крупі, Буабре (Нгура, 62).

На 76-й хвилині був вилучений Йоні Гоміс (Франція U-19) (грубе порушення).