Завершилася 886 доба героїчного протистояння Українського народу російському повномасштабному воєнному вторгненню.


ВТРАТИ ВОРОГА



ГОЛОВНІ НОВИНИ (hromadske)


🔸 Зеленський розповів, що Україна прагне створити мирний план вже до кінця листопада. За його словами, Київ розпочне детальні дискусії з країнами щодо територіальної цілісності та інших питань.

🔸 Сили оборони атакували нафтобазу "Польова", що в Курській області росії. Також повідомлялося про вибухи в районі однієї з електропідстанцій регіону.

🔸 Західні винищувачі F-16 повинні прибути до України протягом кількох тижнів, пише Washington Post. Їх можуть використати для збиття повітряних цілей.

🔸 В Україні відкриють спеціальну лабораторію, яка здійснюватиме перевірку і сертифікацію турнікетів — повідомив міністр оборони Рустем Умєров.

🔸 Понад 150 представників американських та європейських університетів у відкритому листі підтримали вступ України в НАТО на противагу своїм колегам, які критикували можливе приєднання Києва до Альянсу.


ІНФОРМАЦІЯ ГЕНШТАБУ ЗСУ ЩОДО СИТУАЦІЇ НА ФРОНТІ (22:00)


Загалом, від початку цієї доби відбулося 97 бойових зіткнень. Українські захисники продовжують рішуче давати відсіч спробам противника просунутися в глибину нашої території, завдають йому ефективного вогневого ураження, виснажуючи по всій лінії фронту. Сьогодні найбільш активним ворог був на Покровському напрямку.

Російські загарбники завдали по території України удару двома ракетами, та 66 авіаударів, скинувши 105 КАБів. Крім цього, задіяли для ураження 611 дронів-камікадзе та здійснили понад 3400 обстрілів по позиціях наших військ і населених пунктах.

На Харківському напрямку ворог чотири рази атакував оборонні рубежі наших воїнів неподалік Глибокого та Вовчанська, де наразі триває одне боєзіткнення.

На Куп’янському напрямку противник провів атаку біля Новоосинового. Бій досі продовжується. Ситуація під контролем наших військ.

На Лиманському напрямку протягом доби російські загарбники 13 разів атакували позиції українців поблизу Новосергіївки, Макіївки, Тернів, Новосадового та Торського. Сім атак — відбито, шість — тривають.

На Сіверському напрямку під час семи бойових зіткнень оборонці української землі зупинили шість ворожих атак у районах Івано-Дар'ївки та Спірного. Один бій досі продовжується.

На Краматорському напрямку противник здійснив сім наступальних дій поблизу Васюківки, Часового Яру, Іванівського, Кліщіївки та Григорівки. Сили оборони відбили шість атак, ще одна продовжуються у районі Часового Яру.

На Торецькому напрямку росіяни 15 разів атакували українські війська біля Залізного, Нью-Йорка та Північного. Дванадцять боїв — завершено, ще три — тривають.

На Покровському напрямку, від початку цієї доби, загарбники 36 разів намагалися прорвати нашу оборону неподалік населених пунктів Тимофіївка, Зелене Поле, Новоолександрівка, Іванівка, Желанне, Новоселівка Перша, Калинове та Яснобродівка. Сили оборони відбили 23 атаки, 13 — ще продовжуються.

За уточненою інформацією, сьогодні на цьому напрямку було знешкоджено 206 окупантів, 56 з них — безповоротно. Також знищено танк, гаубицю Д-30, два БПЛА різних видів та три одиниці автотранспорту. Крім цього, пошкоджено два танки, шість одиниць артилерійських систем та один автотранспорт.

На Курахівському напрямку ворог чотири рази атакував наші позиції поблизу Красногорівки та Георгіївки. Три атаки — відбито, одна — триває.

На Времівському напрямку противник здійснив наступальні дії у бік Костянтинівки. Два бої досі продовжуються.

На Гуляйпільському напрямку підрозділи наших військ відбивали дві ворожі атаки неподалік Гуляйполя, де наразі триває одне боєзіткнення.

На Оріхівському напрямку загарбники тричі штурмували неподалік Малої Токмачки та Новоандріївки. У результаті боїв — зазнали поразки.

На Придніпровському напрямку одна атака окупантів на позиції наших підрозділів, що на лівобережжі Дніпра, також не мала успіху.

На інших напрямках ситуація без особливих змін.

Сьогодні варто відзначити воїнів 110-ї окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка, які ефективно нищать ворога, завдаючи йому вагомих втрат у живій силі та техніці.


ЗВЕРНЕННЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ ВОЛОДИМИРА ЗЕЛЕНСЬКОГО


"Сьогодні перш за все варто відзначити дві наші бойові бригади: 25-ту окрему повітрянодесантну Січеславську бригаду, що воює на Покровському напрямку, та 95-ту окрему десантно-штурмову бригаду, яка воює на Торецькому напрямку. Обидві наші бригади за цей тиждень і за багато інших тижнів цієї війни проявили себе надзвичайно сильно, надзвичайно результативно. Воїни, я дякую вам за вашу стійкість і за вміння знищувати окупанта саме так, як потрібно для збереження України. 

Також хочу відзначити сьогодні наших воїнів, які забезпечують українську далекобійність. А саме – 9-й департамент ГУР: влучність на дистанції майже 1800 кілометрів від нашого кордону. Дійсно дуже вагомо! Дякую вам за це".

Віримо у Збройні Сили України! Разом Ми – сила! Слава Україні!