Англійські Манчестер Сіті та Ліверпуль у поточному сезоні намагаються розіграти поміж собою майже всі трофеї, у змаганнях за які беруть участь. У англійський Прем’єр-лізі вони майже тиждень тому зіграли в бойову нічию із запальним рахунком 2:2, після чого відзначилися обопільними нічиїми в матчах-відповіді чвертьфіналів Ліги чемпіонів УЄФА. Виконавши завдання мінімум в єврокубках, команди Хосепа Гвардіоли та Юргена Клоппа повернулися на внутрішню арену для очного протистояння, проте мали зіграти на полі самого Вемблі задля з’ясування одного з майбутніх учасників фіналу.

Німецький фахівець вирішив на наслідувати рішення іспанського колеги, та випустив із перших хвилин максимально наближений до бойового склад. Головний тренер "містян", у свою чергу, вирішив знову погратися з ротацією. Ба більше! Гвардіола ще й дав вказівку власним гравцям розташуватися у високій захисний лінії, що в підсумку призвело до значних проблем в обороні вже майже з перших хвилин.

Сіті пропустив уже на десятій хвилині, коли Конате залишили без опіки під час подачі з кутового на лівому фланзі до воротарського, після чого захисник забив черговий гол у третьому поспіль матчі "червоних". Із огляду на габарити виконавців номінальних господарів у захисті, повірити в те, що Ліверпуль не захоче скористатися одним зі стандартних положень було майже неможливо.

А ось у те, що гравці з Манчестера будуть припускатися помилок під час гри ногами, було достатньо важко. Але ж сталося! Уже через сім хвилин Стоунз зіграв назад до воротарського на Стеффена, проте американський голкіпер утратив концентрацію зовсім невчасно. Зупинити м’яч він ще зміг, але від підкату Мане це зрештою не врятувало. "Червоним" удалося виконати два разючих удари за короткий проміжок часу, після яких Сіті виглядав геть розгубленим.

А тут ще й той самий мане під закінчення першого тайму виконав потужний постріл зльоту в ближній кут зовнішньою стороною стопи з правого флангу штрафного, яким остаточно сформував вагомі претензії Ліверпуля на вихід до наступного раунду. Гвардіолі довелося багато попрацювати над психологією команди під час перерви, проте зрештою Манчестер Сіті повернувся на поле фактично із забитим м’ячем у власному активі. Ліверпуль не вгледів за Жезусом та Грілішем, яких учасно включив передачею з правого флангу Фернандіньо.

Після цього "містяни" передбачувано поставили власну гру на атакувальні рейки, проте одним тільки втриманням м’яча в себе важко було зробити кроки на зустріч перемоги. Сіті вдало комбінував, однак із загостренням ситуації в них було не все в порядку. Подолати захист Ліверпуля вдалося тільки за рахунок масованого наступу наприкінці гри.

Команда Клоппа дійсно почала притискатися до власних воріт, пропустила вдруге завдяки зусиллям Мареза та Гріліша, після чого розпочалися пекельні компенсовані хвилини. Колектив Гвардіоли створив ледь не більше нагод за цей короткий відтинок, аніж за весь час другого тайму до цього, проте пішов услід суперникам у першій половині — не міг реалізувати власні нагоди, через що й програв.

У фіналі Кубка Англії Ліверпуль зіграє проти переможця пари лондонських команди: Челсі — Крістал Пелас.

Манчестер Сіті — Ліверпуль 2:3
Голи: Гріліш, 47, Марез, 90 — Конате, 10, Мане, 17, 45

Манчестер Сіті: Стеффен — Канселу, Стоунз, Аке, Зінченко — Бернарду Сілва, Фернандіньо, Фоден — Гріліш, Жезус (Марез, 85), Стерлінг.

Ліверпуль: Аліссон — Александер-Арнольд, Конате, Ван Дейк, Робертсон — Кейта (Гендерсон, 74), Фабіньо, Тіаго (Джонс, 87) — Салах, Мане (Жота, 85), Діас (Фірміно, 85).

Попередження: Жезус, Фернандіньо — Фабіньо. Кейта, Мане.