Наприкінці поточного сезону лондонський Арсенал несподівано для себе зразка останніх років опинився вище за Манчестер Юнайтед у турнірній таблиці, зберігаючи при цьому всі шанси потрапити до групового етапу Ліги чемпіонів УЄФА на наступний рік. Достеменно не відомо, наскільки б міг додатково відірватися від колективу Ральфа Рангніка столичний колектив перед очною дуеллю на Емірейтс у рамках 34-го туру англійської Прем’єр ліги, якби не видав серію з трьох поразок поспіль, проте команди підійшли до звітної гри лише з трьома очками різниці поміж собою та наявною в "канонірів" зустріччю в запасі.

Коли Арсенал у попередніх зустрічах зазнавав поразок, то однією з причин повсякчас ставала низька результативність команди. Із цим колектив Мікеля Артети чимдуж намагається боротися, результатами чого стають швидкі м’ячі накшталт пострілу Тавареша вже на третій хвилині звітної гри. Оборона Юнайтед уже від самого початку зустрічі почала себе почувати зле, у підсумку не давши ради двом спробам суперників другим поверхом завантажити м’яча до штрафного, чим у підсумку скористалися Сака та його партнер із лінії захисту під час добивання на дальній стійці.

Спроби "Червоних дияволів" відігратися одразу після чергового провалу в обороні теж нікого не здивували, позаяк ішлося про здобуття важливої стратегічної переваги Арсеналом в очній зустрічі. Помилки збоку господарів у на перший погляд простих ситуаціях теж мали місце бути, тому Юнайтед регулярно створював гольові нагоди. Однак, черговий приклад відсутності реалізації гольових моментів із їхнього боку ми мали нагоду спостерігати наочно.

У певних випадках гостям трохи не щастило, але ж були й нагоди, де бракувало вже й упевненості у власних силах, як ото в ситуації з помилкою під час передачі збоку Рамсдейла й невдалою спробою Фернандеша покарати суперника за це. Зрештою, Юнайтед догрався до другого пропущеного, нехай і Нкетіа довелося відмовлятися від власного голу на користь пенальті за фол проти Сака, який асистував на нього на 27-й хвилині. Добуток зрештою мав схожу вагу — із пенальті Букайо спрямував м’яча в лівий кут.

За святкуванням чергового голу власної команди збоку Емірейтс вже за мить ми геть не побачили вдале завершення подачі Матіча з лівого флангу у виконанні Кріштіану Роналду. І даремно, адже цей гол був не тільки можливістю для Манчестера не відпустити цю гру достроково, а й став для нападника сотим у "елітному" англійському дивізіоні.

Юнайтед після цього немов отримав потужний поштовх, завдяки якому не тільки гідно закінчив першу половину гри, але й ще зумів трохи сил залишити на початок другого тайму. Команда Рангінка поперерві зовсім скоро отримала можливість пробити пенальті, коли Тавареш влучив собі м’ячем у руку, вибиваючи з дальньої стійки подачу кутового з лівого флангу, однак Бруну в фірмовому стилі примудрився пробити в ліву стійку.

І ось саме в цей момент гості дійсно поплили, що було помітно за збільшеною кількістю фолів із їхнього боку, які тільки те й робили, що з’їдали ігровий час. А потім ще й Граніт Джака на 70-й хвилині пригадав, що має дальній удар, відправивши м’яча під самісіньку праву стійку з центральної зони, від чого відновитися вже було просто неможливо. Тим паче команді, у який психологія переможців у цьому сезоні відсутня як така.

У наступному турі лондонський Арсенал зіграє в гостьовому дербі проти Вест Гема, а Манчестер Юнайтед на власному полі прийматиме Челсі.

Арсенал — Манчестер Юнайтед 3:1
Голи: Тавареш, 3, Сака, 32 (пен.), Джака, 70 — Роналду 34

На 57-й хвилині Бруну Фернандеш (Манчестер Юнайтед) не забив пенальті (штанга).

Арсенал: Рамсдейл — Суареш (Томіясу, 90), Вайт, Габріель, Тавареш — Ельнені, Джака — Сака (Голдінг, 73), Едегор, Сміт-Роу (Мартінеллі, 63) — Нкетіа.

Манчестер Юнайтед: де Хеа — Далот, Ліндельоф, Варан, Теллес — Мактоміней, Матіч (Рашфорд, 78) — Еланга (Лінгард, 78), Фернандеш (Мата, 84), Санчо — Роналду.

Попередження: Джака, Тавареш, Ельнені — Теллес, Фернандеш, Ліндельоф, Роналду.