Наприкінці поточного сезону лондонський Арсенал робить відчайдушні спроби забронювати місце в четвірці найкращих команд країни. Задля виконання цієї почесної місії колективу Мікеля Артети варто потурбуватися про здобуття необхідних результатів під час матчів, що залишилися до кінця футбольного року, одним із яких було гостьове столичне дербі проти Вест Гема в рамках 35-го туру. "Молотобійці" також мали намір зачепитися бодай за зону єврокубків, тому принциповість звітної гри для них також підкріплювалася потребою в здобутті результату.

Господарям у цій зустрічі помітно бракувало швидкості, бо не варто було забувати, що вони знаходилися в підвішеному стані контексту протистояння проти франкфуртського Айнтрахту в півфіналі Ліги Європи УЄФА, тому свіжості в ногах від них не потрібно було чекати. До того ж "молотобійці" згодилися грати без яскраво виокремленого гравця на вістрі атаки, що за умови спроб розпочати матч на контратаках було вкрай невигідним для них рішенням.

Арсенал посеред тижня в цьому році фактично не грає, тому його виконавці в фізичному плані значно переважають опонентів, подібних "залізним". Однак і колектив Мікеля Артети зажадав грати в спокійному ключі, через що гра дійсно доволі довго набирала обертів. Зрештою, коли наприкінці першого тайму "каноніри" нарешті вирішили перейти від слів до справи, ми побачили дальній постріл Нкетіа на 38-й хвилині. Фабіанські з труднощами перевів на кутовий у лівий від себе бік, а вже під час подачі зі стандарту Голдінга чомусь мав тримати Лансіні.

Вест Гем недарма накопичував сили весь час до цього, тому майже одразу зумів перекинути м’яча на чужу половину поля. "Залізні" потрохи наближалися до володінь Рамсдейла, а вже під перерву постріл Боуена з правого флангу штрафного в дальній кут зрівняв рахунок, відправивши команди відпочивати та слухати цінні поради тренерів.

Другу половину гри господарі спробували розпочати першим номером, проте знову зіштовхнулися з разючими помилками у опіці гравців суперників під час подачі зі стандарту. І якщо перший навіс Саки з кутового на правому фланзі мети не досяг, то зворотна подача Мартінеллі з дальнього боку штрафного замкнув на дальній стійці захисник Габріель.

Перевага Арсеналу в подальшій частині гри відображувалася в спроможності команди Артети грати в обороні за допомогою тримання м’яча на чужій половині поля, а також якісного проведення контрнаступів. Залишалося тільки трохи підточити приціл Нкетіа, щоб бодай один із його дальніх пострілів таки влучив у один із кутів чужих воріт. Але це вже справа майбутніх поєдинків — звітну дуель футболісти Артети залишили за собою.

У наступному турі Вест Гем зіграє в гостях проти Норвіча, а Арсенал на власному полі прийматиме Лідс.

Вест Гем — Арсенал 1:2
Голи: Боуен, 45 — Голдінг, 39, Габріель, 55

Вест Гем: Фабіанські — Фредерікс, Цоуфал, Зума, Крессвелл — Райс, Нобл (Соучек, 78) — Боуен, Лансіні, Форнальс — Бенрахма (Ярмоленко, 81).

Арсенал: Рамсдейл — Томіясу (Седрік, 78), Голдінг, Габріель, Тавареш — Едегор (Локонга, 90+2), Ельнені, Джака — Сака, Нкетіа, Мартінеллі.

Попередження: Боуен, Крессвелл — Сака, Нкетіа.