У стартовому матчі дев'ятого туру англійської Прем'єр-ліги на нас очікувало дербі північного Лондона, в рамках якого лондонський Арсенал приймав Тоттенгем на Емірейтс Стедіум. "Каноніри" підходили до цього матчу у якості лідера таблиці, проте відставання "шпор" від свого принципового суперника було мінімальним та складало лише одне очко.

План на гру з боку обох команд не став сюрпризом. Підопічні Мікеля Артети з перших хвилин діяли першим номером і вибудовували атаки через позиційну гру. Головними завданнями для гостей, у свою чергу, стали вибудовування щільної оборони, щоб звести кількість вільного простору для суперника до мінімуму, а також швидкі контратаки.

Через ту саму щільну оборону з боку Тоттенгема "каноніри" були змушені намагатися наносити дальні удари. І третя така спроба лонгшоту принесла господарям поля перший результат вже на 20-й хвилині, коли Томас Партей влучним ударом у верхній кут воріт з-за меж штрафного майданчика відкрив рахунок у матчі.

Загалом Арсенал контролював гру, але у першому таймі Тоттенгему також вдавалося виконувати поставлені завдання. Так, команда Антоніо Конте успішно користувалася будь-якою помилкою суперника при побудові атак і тікала в контратаки за рахунок швидконогих Рішарлісона та Сона. В одній із таких контратак захисник "канонірів" Габріел сфолив у власному штрафному майданчику і "привіз" пенальті на 31-й хвилині, який безпомилково реалізував Гаррі Кейн ударом по центру. 

Під кінець першого тайму Арсенал трохи підсів фізично, але таки зміг зберегти нічийний рахунок до перерви, давши ґрунт для роздумів тренерському штабу Мікеля Артети. Але у другому таймі "каноніри" продовжили домінувати в атакуючій фазі і знову вийшли вперед на 49-й хвилині, коли голкіпер Тоттенгема Уго Льоріс не зовсім вдало відбив удар Букайо Сака, чим скористався Габріел Жезус, поборовся за м'яч і вдало зіграв на добиванні.

Кінець матчу для Тоттенгема настав на 61-й хвилині, коли Емерсон здійснив грубий і непотрібний фол на Мартінеллі на чужій половині поля, за що заробив червону картку. Після цього Арсенал лише закріпив за собою контроль м'яча, конвертувавши перевагу у третій забитий м'яч на 67-й хвилині — Граніт Джака опинився фактично один у штрафному майданчику Тоттенгема, після чого збільшив перевагу Арсеналу у рахунку влучним пострілом в дальній нижній від себе кут.

Надалі Арсенал особливо не ризикував і поступово наближався до перемоги у північнолондонському дербі. У підсумку фінальний свисток зафіксував поразку Тоттенгема з рахунком 1:3, яка стала для підопічних Антоніо Конте першою у поточному сезоні АПЛ. Колектив Мікеля Артети, у свою чергу, точно залишиться лідером таблиці за підсумками дев'ятого туру чемпіонату.


Арсенал - Тоттенгем 3:1
Голи: Партей, 20, Жезус, 49, Джака, 67 — Кейн, 31 (пен.)

Арсенал: Рамсдейл — Вайт (Томіясу, 89), Саліба, Габріел, Зінченко (Тірні, 73) — Партей (Локонга, 73), Джака, Едегор (Вієйра, 79) — Сака, Жезус (Нкетіа, 80), Мартінеллі

Тоттенгем: Льоріс — Ромеро, Даєр Ленгле (Сессеньйон, 71) — Емерсон, Хейб'єрг (Скіпп, 76, Бентанкур, Перішич (Доерті, 72) — Рішарлісон (Д. Санчес, 71), Кейн, Сон (Біссума, 71)

Попередження: Саліба, Мартінеллі — Даєр

Видалення: Емерсон, 61 (Тоттенгем)