Сімнадцятий тур англійської Прем’єр-ліги організаторам змагань удалось розтягнути аж на три ігрові дні, тож почергово ми мали нагоду оцінити стан справ у таких найбільш запитуваних команд як Ліверпуль, Манчестер Юнайтед та Манчестер Сіті. Оскільки суперники свої перемоги здобували з відносною легкістю, "містяни", яким доводилось останніми серед грандів у турі виходити на футбольне поле, мали перемагати непоступливий Лідс на Еланд Роуд, що для кожної команди неможна було вважати легким завданням.

Джессі Марш на цю гру власноруч обрав тактику стримування суперників помірним блоком, що фактично зробило неможливим будь-які прояви ініціативи з боку його футболістів. Проте команді Гвардіоли це заважало добряче, хоча, якби Голанд реалізував свою першу ж гольову нагоду перекиданням Мельє з лівого флангу штрафного вже в дебютній атаці, то будь-який сценарій від "павичів" не мав би жодного сенсу.

Проте ні Ерлінг, ні згодом де Брюйне, ні Гріліш не змогли вразити чужі ворота й нарешті покласти край спробам суперників засушити гру "містян". Удалось це зробити лише Родрі, та й тільки в компенсований до першого тайму час, коли господарям поля банально не вистачило зібраності для вдалого завершення першого тайму. Після перерви Сіті було грати значно простіше, бо команда Гвардіоли вже помітно легше долала чужі захисні редути.

Лідс пропустив удруге вже за шість хвилин після поновлення гри через помилку Купера під час передачі на власній половині поля, яка призвела до виходу два-в-один проти голкіпера від Гріліша та Голанда, і тут уже Джек ухвалив правильне рішення щодо передачі на порожні ворота для партнера. Трохи згодом та сама пара розіграла блискавичну стінку на лівому фланзі штрафного із завершальним пострілом Ерлінга в дальній кут, після чого жодних питань щодо переваги команди Гвардіоли не залишилось.

Керманичи почали робити заміни в довільному порядку та бажаній кількості, і під час цих рокірувань команді Марша вдалось удало виконати подачу кутового з лівого флангу зусиллями Грінвуда, яка переросла в завершальний удар головою від Стрейка. На зміст цієї гри це не мало прямого впливу, проте фанатів господарів хоч трохи потішило. Однак, якби потім забив Герхардт під час прострілу автора єдиного гольового пасу в складі його команди, то ми б отримали трохи інтриги. Проте запальною ця гра так і не стала.

У наступному турі Лідс гратиме в гостях проти Ньюкасла, а Манчестер Сіті прийматиме Евертон.

Лідс Юнайтед — Манчестер Сіті 1:3
Голи: Стрейк, 73 — Родрі, 45+2, Голанд, 51, 64

Лідс Юнайтед: Мельє — Крістенсен (Ейлінг, 65), Кох, Купер (Льоренте, 72), Стрейк — Грінвуд, Форшоу (Кліх, 66), Рока — Ньйонто, Родріго (Гелхардт, 72), Ааронсон (Г’ябі, 83).

Манчестер Сіті: Едерсон — Льюїс (Канселу, 68), Стоунз, Аке, Аканджі — де Брюйне, Родріго, Гюндоган — Марез (Палмер, 89), Голанд, Гріліш (Фоден, 73).

Попередження: Ньйонто, Кліх, Грінвуд — Льюїс, Родрі, Палмер