Січень у англійському футболі частково присвячено розв’язанню ситуації в національних кубкових турнірах, через що командам, які продовжують змагатись за ці додаткові трофеї, змушені відволікатись від справ у Прем’єр-лізі. Однак сітка змагань побудована таким чином, що бодай один із пари буде змушений зрештою зупинити свій шлях, що в контексті звітної пари в складі Брайтона та Ліверпуля було не таким уже й непривабливим варіантом розвитку подій, із огляду на завдання команд у чемпіонаті.

Проте Юрген Клопп стартовим складом із основних виконавців дав нам зрозуміти, що "червоні" готові чіплятись за результат на полі Амекс Стедіум. Та й розпочинали гості з непоганого моменту в Салаха вже на четвертій хвилині, але Мохамед не скористався передачею Кейта до правого флангу штрафного навіть із двох спроб — під час останнього удару Вебстер виносив м’яч уже з лінії порожніх воріт. Аналогічним способом, але вже ближче до середини першої половини гри, урятував власні ворота Трент, коли Фергюсон завершував передачу Марча в центрі чужих володінь.

У цілому, було доволі важко назвати цю гру закритою, оскільки команди постійно намагались на швидкості відшукати простір на чужій половині поля, і за таких умов навіть важко було комусь із них віддати ініціативу. Брайтон Де Дзербі подобався якісними акцентами на залучення технічного Мітоми на лівому фланзі, але все ж таки "чайки" пропустили першими. Не без питань із їхнього боку до арбітрів, які навіть на VAR не побачили порушення правил під час влучання м’яча в руку Кейта на правому фланзі захисту, після якого півзахисник знову запускав Салаха, а той уже знайшов Елліотта прострілом на ближньому куті воротарського.

Але не просто так до того часу набирав оберти Брайтон, щоб просто віддати суперникам ініціативу. Уже на 39 хвилині подачу Мак Аллістера з лівого флангу Трент із дальньої стійки зняв на ногу Лемпті під дальній постріл злету з-за меж штрафного, а відчутний рикошет від Данка дозволив дезорієнтувати Аліссона в рамці воріт. Хоча й м’яч у підсумку полетів майже по центру.

Після активної першої половини гри можна було очікувати на продовження відкритого футболу з обох стороні, проте радше було помітно, що футболісти Брайтона та Ліверпуля хочуть зберегти якомога більше сил за першої ліпшої для цього нагоди. Замінами та зіткненнями поміж гравцями ігровий час нестерпно розтягувався, тоді як зі створених гольових моментів можна було виокремити хіба що супернагоду в Марча, коли тому з лівого флангу вирізав шведою простріл Мітома, але завершальний удар не пройшов повз Аліссона.

Ліверпуль при цьому не відзначався вдалими діями на чужій половині, хоча й до певної міри мав ініціативу у володінні м’ячем. Гра наближалась до необхідності проводити ще одну дуель згодом поміж цими командами на Енфілді, проте в компенсований час штрафний на правому фланзі для Брайтона, який привіз Робертсон, завершився подачею на Еступіньяна, а той скинув до правого кута воротарського на Мітому. Технічний японець карколомною грою м’ячем у "запечену картоплю" повз захисників виконав постріл під поперечину, який дійсно шокував усіх присутніх.

Фінальний свисток Девіда Кута з Ноттінгема відправив до 1/8 фіналу Кубка Англії Брайтон, тоді як для Ліверпуля шлях у черговому кубковому турнірі в цьому сезоні добіг кінця.

Брайтон — Ліверпуль 2:1
Голи: Данк, 39, Мітома, 90+2 — Елліотт, 31

Брайтон: Стіл — Лемпті (ван Геке, 90+5), Данк, Вебстер (Велтман, 46), Еступіньян — Марч, Мак Аллістер, Грос, Мітома — Фергюсон (Ундав, 88), Велбек (Гілмор, 67).

Ліверпуль: Аліссон — Александер-Арнольд (Мілнер, 58), Конате, Гомес, Е. Робертсон — Кейта (Гендерсон, 59), Байцетич (Фабіньо, 84), Алькантара (Джонс, 78) — Салах, Гакпо, Елліотт (Нуньєс, 59).

Попередження: Данк, Робертсон — Байцетич, Конате, Фабіньо