Англійські клуби, які були незадіяні останніми днями в різноманітних кубкових змаганнях, отримали тиждень відпочинку перед черговими матчами Прем’єр-ліги, що було доволі доречно для них у контексті завершення зимового трансферного вікна. І якщо відносно скромним колективам накшталт Фулгема особливо нічого було ловити на ринку переходів, то Челсі вчергове добряче потрусив гаманцем, завдяки чому, зокрема, до столиці Великої Британії перебрався український нападник Михайло Мудрик.

У дебютному матчі в складі "синіх" нашого співгромадянина на Енфілді ми побачили лише демонстративну версію презентації 100-мільйонного новачка "пенсіонерів", і враження від цієї події були настільки потужними, що до першого матчу гравця на Стемфорд Бридж хвилю гайпу підхопив увесь зацікавлений футбольний світ. Та й часи в команди Грема Поттера наразі такі, що станом на початок 22 туру Челсі перебував нижче за суперників за принциповим територіальним довбоєм.

Господарі провели на м’ячі переважну частину першого тайму, проте в їхніх атаках майже не було спрямованості на чужі ворота. "Дачники" побудували цікавий динамічний блок у захисті, який узагалі не полягав у перебуванні виключно біля власного штрафного. За першої ж нагоди команди Марку Сілви відправляла м’яч на чужу половину, де вже захисникам "синіх" доводилось опікуватись прискореннями Вілліана та Декордови-Ріда. До речі, бразильський екс-футболіст донецького Шахтаря просто випалював свій лівий фланг діями як в атаці, так і під час захисту.


Setantasports.com — це платформа, на якій можна дивитися АПЛ в повному обсязі. Як проявить себе Мудрик в Челсі? Чи стане Зінченко чемпіоном у складі Арсеналу? Які перспективи у Миколенка та Евертона у боротьбі за виживання? Всі відповіді на ці питання ви можете дізнатися наживо — на Setanta Sports. Долучайтеся до платформи прямо зараз — і слідкуйте за найсильнішою лігою світу!


Цього точно не можна було сказати в контексті дій Михайла Мудрика, від якого очікували побачити багато чого, проте в підсумку не отримали фактично нічого. Простору для швидких просувань суперники не давали, передачі всередину чужого штрафного не проходили, і зрештою партнери подекуди просто ігнорували українця в позиційних атаках. Як підсумок, уже на 35 хвилині нападник інколи ходив руки-в-боки, і зрештою його замінили одразу після перерви.

Що ж до гольових моментів, то Челсі все ж таки створював загрозу чужим воротами й, напевно, мав би вигравати за рахунком перший тайм, якби не проблеми з реалізацією в Гаверца. Для Кая дві відмінні нагоди створили своїми передачами Маунт та Зієш, проте з першої спроби німець у падінні промахнувся над порожніми воротами під час прострілу з лівого флангу, а під час іншої атаки навіть зумів перекинути голкіпера, але влучив у стійку. Фулгем на це відповів цікавим пострілом Перейри посеред тайму, але здалеку Кепа цього разу не пропустив.

У другій половині гри гості грали вже з більшим акцентом на захист, тому що казати було про шанси їхніх суперників атакувати в широкому позиційному розіграші. Челсі переважну частину ігрового часу просто буксував на підступах до чужого штрафного, тому геть не в Мудрику полягала проблема блідої гри команди Поттера, як з’ясувалось. Хоч щось цікаве почало виникати в атаці "синіх" лише після появи на полі Рахіма Стерлінга, тоді як Мадуеке, який замінив Мудрика, відзначився хіба що кількома сміливими рухами на швидкості.

Цікаво, але команди вирішили забивати в цій грі з дальньої відстані, про що красномовно свідчили постріл Мітровича під поперечину аж із центральної лінії, який устиг на лінії зупинити Кепа, а також удар від Енцо зі значно ближчої відстані повз ліву дев’ятку. А ще була відмінна нагода в Фофана, коли Лено пішов за межі штрафного грати на перехоплення закидання з глибини, але до м’яча так і не дістався, після чого Рім був змушений закривати собою вже порожні ворота. Події ж цього матчу закривав навісний удар від Стерлінга з лівого флангу штрафного в дальню дев’ятку, але цього разу німецький воротар упорався з м’ячем, як і його захист із нападом суперників у звітній дуелі.

У наступному турі Челсі гратиме на виїзді чергове лондонське дербі — проти Вест Гема, а Фулгем прийматиме Ноттінгем Форест.

Челсі — Фулгем 0:0

Челсі: Аррісабалага — Р. Джеймс (Аспілікуета, 60), Сілва, Бадьяшиль, Кукурелья (Чілвелл, 84) — Енцо, Галлагер — Зієш (Стерлінг, 60), Маунт (Фофана, 76), Мудрик (Мадуеке, 46) — Гаверц.

Фулгем: Лено — Тете, Діоп, Рім, Робінсон — Рід (Керні, 90+1), Пальїнья — Декордова-Рід (Вілсон, 75), Перейра (Кюрзава, 90+4), Вілліан (Соломон, 75) — Мітрович (Вінісіус, 90).

Попередження: Пальїнья, Перейра, Декордова-Рід, Вілсон