Система змагань англійського футболу має доволі багато різноманітних розгалужень через велику кількість команд, що виступають у Великій Британії. Саме тому до деяких турнірів за роки проведення склалось не надто поважне ставлення. Наприклад, Кубок англійської ліги вважають більш іміджевим змаганням, оскільки вони починає свій розіграш ще тоді, коли футболісти не встигли набрати оптимальних кондицій, а завершується тоді, коли вони вже стомлені зимніми баталіями, але не вийшли на пік форми перед вирішальним відтинком сезону.

Саме тому подекуди до вирішального матчу на Вемблі вдається дістатись командам, які мають ледь помітні перспективи зачепитись за чемпіонський трофей, міжнародні здобутки чи за Кубок Англії. Манчестер Юнайтед цього сезону дещо вибивався з такого вже звичного опису через свою тривалу участь ще й у найстаршому за віком змаганні в світі, проте саме "Червоні дияволи" мали приймати на головній арені країни Ньюкасл в якості номінальних господарів.

Зважаючи на відповідальний статус протистояння, рідко коли можна побачити команди, які б одразу розкривали всі таємниці перед своїми супротивниками. І тим паче цього не стали робити Ерік тен Гаг та Едді Гау, бо для обох тренерів можливість здобути перший трофей на чолі своїх клубів відігравала вирішальну роль. У цьому плані все одно було варто відзначити намагання "сорок" навантажувати роботою захист суперників за допомоги завжди охочого піти в дриблінг Сен-Максімена.

Проте створення перших гольових нагод за собою залишили все ж таки футболісти "червоних дияволів". Веггорст та Антоні своєю пристрілкою більше розминали Каріуса на лінії воріт, даючи змогу воротарю, що майже два роки не виходив у офіційних матчах, себе проявити. Але куди більш близькою до забитого м’яча була спроба дриблінгу від французького нападника команди Гау на лівому фланзі на 32 хвилині, але де Хеа тоді відверто врятував ворота від пострілу з гострого кута.

І вже за кілька хвилин Гімараєс на правому фланзі захисту збив Рашфорда, а зі штрафного Шоу спрямував подачу на голову Каземіро до центру штрафного, після якої бразильцю залишалось влучити в дальній кут воріт. Потрібно було почекати, доки арбітри остаточно визначаться з можливим офсайдом, але зрештою гол залишили в силі.

Юнайтед після свого успіху прагнув закріпити здобутий результат, через що ми побачили додаткові спроби команди тен Гага атакувати чужі ворота, які зрештою призвели до гола Рашфорда під час пострілу з лівого флангу штрафного з передачі на хід від Веггорста, тоді як м’ячу пролетіти над Каріусом дуже допоміг рикошет від Ботмана.

Ньюкасл таким чином програв перший тайм, тому після перерви Гау одразу кинув до бою другого нападника в особі Ісака, а тен Гаг, навпаки, посилив фланг захисту проти Максімена появою на полі свіжого Ван-Біссаки, бо Далот уже відверто не давав ладу технічному супернику. Зрештою, хід нідерландського фахівця виявився більш ефективним у перспективі всього другого тайму.

Багато боротьби було в стартові хвилини, тож "сорокам" не вдалось створити фундамент для подальшого ривка проти захисту суперників. На останніх хвилинах. А коли команда з Манчестера ще й почала проводити заміни, то й виступили на поверхню кадрові проблеми в керманича Ньюкасла, який, якби не намагався підсилити гру своєї команди, але та вже нікуди не бігла. Номінальні господарі, напевно, навіть і переграли суперників у плані кількості створених гольових моментів, хоча їм на той час уже не було потрібно витрачати аж занадто багато зусиль.

Фінальний свисток арбітра Девіда Кута із Ноттінгема зафіксував перемогу Манчестер Юнайтед у Кубку англійської ліги зразка сезону-2022/23.

Манчестер Юнайтед — Ньюкасл 2:0
Голи: Каземіро, 35, Рашфорд, 39

Манчестер Юнайтед: де Хеа — Далот, Варан, Мартінес, Шоу — Каземіро, Фред (Забітцер, 69) — Антоні (Санчо, 82), Фернандеш, Рашфорд (Магвайр, 88) — Веггорст (Мактоміней, 70).

Ньюкасл: Каріус — Тріпп'єр, Шер, Ботман, Берн — Гімараєс (Віллок, 79), Лонгстафф, Жоелінтон — Альмірон (Андерсон, 90+1), Вілсон (Рітчі, 90+1), Сен-Максімен (Мерфі, 78).

Попередження: Далот, Фред, де Хеа, Каземіро, Мартінес — Жоелінтон, Ботман, Шер.