Прем'єр-ліга направила Евертон до незалежної комісії через ймовірне порушення правил фінансового фейр-плей, повідомляє ВВС. Це може загрожувати "ірискам" зняттям очок. Прем'єр-ліга не уточнила у своїй заяві особливості порушення правил клубу. 

Однак Евертон за кілька останніх сезонів зазнав фінансових збитків. У лізі заявили, що ймовірне порушення відноситься до кампанії-2021/22, під час якої мерсисайдський клуб ледве уникнув вильоту.

У березні 2022 року Евертон оголосив про збитки в розмірі 120,9 млн фунтів за попередній сезон. Це означало, що втрати за три роки склали 372 мільйони фунтів стерлінгів, тоді як правила Прем'єр-ліги дозволяли лише 105 мільйонів фунтів стерлінгів.

У клубі заявили, що вони "залишаються в надійному фінансовому становищі" завдяки власнику Фархаду Мошірі, і звинуватили Covid-19 у частині втрат. Евертон також займається будівництвом свого нового стадіону Брамлі-Мур Док.

[Читайте також] Довгострокові контракти Челсі: ризики та користь політики зі світу бейсболу 

"Іриски" залишаються в небезпечному становищі у вищому дивізіоні, наразі займаючи 15 місце в таблиці – на два очки вище зони вильоту. Минулого року суперники, Лідс і Бернлі, звернулись до Прем’єр-ліги з проханням провести незалежне розслідування рахунків Евертона, хоча пізніше вони відмовилися від судового позову. Після зустрічі з Прем'єр-лігою обидва клуби повідомили, що Евертон дотримується правил

У своїй заяві в середу Прем'єр-ліга заявила, що комісія буде незалежною від ліги та її клубів, додавши, що розгляд буде "конфіденційним і слухатиметься приватно".