Великодні свята в Англії повною мірою відбулись ще тиждень тому в неділю на звітному тижні команди з Прем’єр-ліги могли собі дозволити відіграти кілька матчів. Зокрема, головний претендент на здобуття чемпіонського титулу за підсумками поточного сезону, лондонський Арсенал, проводив гостьове дербі проти Вест Гема, якого в цьому сезоні взагалі важко відрядити до будь-якої категорії команд національної першості.

Власне, настільки ж невпевнено, як і загалом проводить цей футбольний рік, команда Девіда Моєса розпочала звітне протистояння на власному полі. Уже на сьомій хвилині рахунок було відкрито за підсумком удару Жезуса по порожніх воротах із прострілу Вайта з правого флангу штрафного воротарським, а вже за три хвилини навіс від Мартінеллі з лівого флангу зльоту на дальній стійці завершив Едегор. Захисту "молотобійців" у ті хвилини не існувало як явища.

А ми тим часом не могли віднайти навіть натяк на те, за рахунок чого "залізні" мали б відштовхнутись для вирівнювання ситуації на полі. Хоча потрібно було лише пригадати гру Арсенала проти Ліверпуля тижневої давнини, після чого повірити в найбільш неочікувані витребеньки долі вже було легше. Однак для цього Вест Гему потрібно було починати додавати якнайшвидше.

Господарям дуже допоміг у цьому плані момент на 31 хвилині, коли Габріель у підкаті в центрі штрафного випадково зачепив ноги Пакети разом із м’ячем. Бенрахма з позначки розвів Рамсдейла та м’яч по різних кутах, після чого команда Моєса продовжувала перебувати поблизу чужих воріт, але власний успіх так і не розвинула до перерви.

Арсенал втратив перевагу в грі, однак навіть без цього міг забезпечити успіх, якби Сака на 52 хвилині реалізував одинадцятиметровий, що заробив влучанням у руку Антоніо на центральному вході до чужого штрафного Мартінеллі, хоча б так само, як це робив до нього Бенрахма. Але Букайо пробив повз ліву стійку, а вже в наступній атаці захист "канонірів" припустився чергової помилки. Не вдалось синхронно вийти під час спроби Керера повернути до штрафного вибитий до центру поля м’яч, і одразу ж Боуен опинився перед воротами з можливістю для завершального удару.

Здавалось, що претендент на чемпіонський титул мав кидати все та йти здобувати перемогу в цій грі, бо часу до фінального свистка залишалось удосталь. Проте Арсеналу постійно щось заважало набрати належних обертів, а під завісу гри суперники зусиллями Антоіно ще й поцілили в стійку на завершення поодинокої атаки через фланг, тож гості взагалі ризикували залишитись без очок. Ось і відсутність Зінченка через травму далась узнаки.

У наступному турі Вест Гем зіграє в гостях проти Борнмута, а Арсенал прийматиме вдома Саутгемптон.

Вест Гем — Арсенал 2:2
Голи: Бенрахма, 33 (пен.), Боуен, 54 — Б. Вайт, 7, Едегор, 10

На 52-й хвилині Букайо Сака (Арсенал) не забив пенальті (промах).

Вест Гем: Фабіанські — Цоуфал, Зума, Керер, Крессвелл — Соучек, Райс — Боуен, Пакета (Даунс, 86), Бенрахма (Форнальс, 90) — Антоніо (Корне, 86).

Арсенал: Рамсдейл — Б. Вайт, Голдінг, Габріель, Тірні (Вієйра, 84) — Едегор (Нкетіа, 89), Парті (Жоржиньйо, 66), Джака — Сака, Жезус (Троссар, 66), Мартінеллі (Нельсон, 84).

Попередження: Крессвелл — Парті, Жезус