Черговий сезон англійської Прем’єр-ліги невпинно просувається до свого завершення й у команд залишається обмаль часу для того, аби вирішувати свої нагальні питання в турнірній таблиці. Уболівальники, як і зазвичай у такий період футбольного року, найбільшу увагу приділяють подіям у зоні боротьби за єврокубки, чемпіонським перегонам та боротьбі за виживання, і саме представники двох останніх із перерахованих категорій зустрічались у рамках звітного протистояння.

Манчестер Сіті посеред тижня зробив перший крок у статусі команди, що двічі за сезон здолала головного конкурента в боротьбі за титул — лондонський Арсенал, обігравши чергову команду зі столиці — Вест Гем (3:0). Це був один із двох перенесених матчів, про які так радо згадували фанати "містян", коли їхній команді вдалось здолати "канонірів". У підсумку, після трьох поспіль зустрічей із командами з Лондона, футболісти Хосепа Гвардіоли повернулись додому заради матчу тридцять п’ятого туру проти Лідса. "Павичів" тільки-но нещодавно очолив Сем Еллардайс, який тепер намагатиметься втримати команду в "елітному" дивізіоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ⚽️ТОП-20 БОМБАРДИРІВ В ІСТОРІЇ АПЛ⚽️

Від самого початку зустрічі господарі поля захопили ініціативу, тож їхнім суперникам залишалось тільки витримувати хвилеподібні напади на власні володіння в сподіваннях відбитись малою кров’ю. Проте з найбільш важливим завданням — не пропустити до середини першого тайму — команда Еллардайса так і не зуміла втриматись. Захист Лідса розривали широкі розіграші м’яча збоку суперників у завершальній третині, тож не дивно, що на 19 хвилині не вгледіли ні за відкриванням Мареза на правому фланзі атаки, ні за його передачею на вільного Гюндоагана до центрального входу до штрафного.

А ось що дійсно дивно, так це те, що гостей цей момент узагалі нічому не навчив. Аналогічним чином на завершення вже першої пів години ігрового часу алжирський нападник покотив на німецького півзахисника, але вже до пів кола перед штрафним, а той цього разу пробив не в ближній, а в дальній кут низом. Дзеркальні м’ячі вибили опорну з-під ніг футболістів Еллардайса, і в підсумку до завершення тайму вони навіть не встиг знайти в собі сили для належної відповіді.

У другій половині матчу "містяни" були дуже обачними та не наполягали на збільшенні власної й без того значної переваги. Позиційними атаками команда Гвардіоли максимум, що робила, так це шукала нагоди для Голанда, аби той також долучився до побиття опонентів. Норвежець залюбки приймав будь-які пропозиції, але це був той самий день, коли м’яч узагалі ніяк не хотів потрапляти до чужих воріт.

У підсумку, найкращий бомбардир у рамах одного сезону за всю історію АПЛ навіть відмовився бити пенальті, коли його на 84 хвилині заробив за фол проти себе від Стрейка Фоден на лівому фланзі штрафного. До м’яча підійшов Гюндоган, але хет-трику не дало статись прикре влучання м’яча в правий каркас воріт. "Павичі" цим хвацько скористались, коли в наступній атаці Фірпо скинув головою до центру штрафного, Аканджі пролетів під м’ячем, а Родріго розстріляв лівий нижній кут чужих воріт. Але команда Гвардіоли потім гру засушила, тож особливо ні на що Лідс розраховувати не міг.

У наступному турі Манчестер Сіті гостюватиме в Евертона на тлі поїздки на перший матч проти мадридського Реала в рамках Ліги чемпіонів УЄФА, тоді як Лідс прийматиме Ньюкасл.

Манчестер Сіті — Лідс Юнайтед 2:1
Голи: Гюндоган, 19, 27 — Родріго, 85

На 84-й хвилині Ілкай Гюндоган (Манчестер Сіті) не забив пенальті (штанга).

Манчестер Сіті: Едерсон — Аканджі, Лапорт, Аке (Вокер, 54) — Гюндоган (Родрі, 90+3), Льюїс — Марез, де Брюйне, Альварес (Б. Сілва, 87), Фоден — Голанд.

Лідс Юнайтед: Роблес — Фірпо, Вебер, Крістенсен — Гаррісон (Саммервіль, 66), Рока (Грінвуд, 58), Форшоу (Стрейк, 80), Ейлінг — Ньйонто (Родріго, 58), Маккенні — Бамфорд (Ааронсон, 80).

Попередження: Ньйонто, Родріго.