Челсі в рамках чвертьфінального поєдинку Кубка англійської ліги приймав на своєму полі Ньюкасл. Маурісіо Почеттіно вирішив залишити Михайла Мудрика в запасі. Едді Гау, своєю чергою, також поберіг деяких основних гравців.

З перших хвилин матчу Челсі намагався заволодіти ігровою ініціативою. Можливо, територіальна перевага була на боці "синіх", але створювати небезпеку регулярно не вдавалось. Згадується лише епізод, коли Галлагер отримав м'яч на підступах до чужого штрафного та пробив, але поперечина врятувала Ньюкасл. 

Ньюкасл відповів трохи згодом та ще і як! Колвілл помилився при передачі назад, Вілсон підхопив м'яч та поліз на двох супротивників і м'яч втратив, але Бадьяшиль помилився в простій ситуації та подарував м'яч нападнику, а той не залишив шансів Петровичу. 0:1. Челсі не знітився й одразу пішов вперед великим силами, але й Ньюкасл оборонявся добре.

Втім, в середині тайму лондонці могли зрівняти рахунок. Стерлінг отримав м'яч в чужому штрафному, прибрав супротивника на прийомі та потужно пробив — Гімараес врятував свою команду, ставши на шляху м'яча. Вболівальники більше не побачили голів в першому таймі, тому всі свої сподівання покладали на другу сорокап'ятихвилинку.

На початку другого тайму у Челсі були шанси забити. Спершу, Джексон отримав м'яч в чужому штрафному та пробив після розвороту — м'яч  пішов повз ближній кут воріт. Згодом Стерлінг увійшов в чужий штрафний та одразу пробив в дальній кут — Дубравка з труднощами відбив удар. Тренери намагались вплинути на хід гри замінами й до трьох, що відбулись у перерві, додались ще виходи Нкунку, Маатсена та Мудрика.

І якщо дебютна поява французького півзахисника скоріше пройшла зі знаком мінус, то ось Михайло Мудрик за короткий час встиг забити. Тріпп'єр помилився у своєму штрафному, а Мудрик встиг до м'яча та пробив точно в дальній кут. 1:1. Кіран втопив "сорок" у матчі проти Евертона дещо раніше і віддав лондонцям вже майже виграний матч. Здавалось, що на цьому чорна смуга Тріпп'єра повинна завершитись, але попереду була серія пенальті.

Усі гравці, що підходили бити пенальті до Кірана Тріпп'єра забили, але захисник навіть не влучив у ворота. Фінальну крапку поставив удар Рітчі, а якщо бути точніше — сейв Петровича. Мудрик до слова, дуже впевнено реалізував свій пенальті, розвівши м'яч і воротаря по кутах. 

Челсі — Ньюкасл 1:1 (4:2 — в серії пенальті)
Голи: Мудрик, 90+1 — Вілсон, 16

Челсі: Петрович — Дісасі (Маатсен, 78), Бадьяшиль, Сілва, Колвілл (Гюсто, 32) — Палмер, Галлагер, Кайседо, Фернандес (Броя, 32), Стерлінг (Мудрик, 78) — Джексон (Нкунку, 69)

Ньюкасл: Дубравка — Крафт (Тріпп'єр, 46), Ботман (Берн, 46), Ласселс, Лівраменто — Лонгстафф, Гімараес, Майлі — Альмірон, Вілсон, Гордон (Рітчі, 52)

Попередження: Кайседо, Стерлінг, Галлагер, Мудрик — Вілсон, Гімараес