Уже й останній день календарного року настав, а англійська Прем’єр-ліга все одно невпинно постачає нам свої матчі. Та ще й які — до новорічного столу пропонувалось відійти одразу після перегляду гри на Крейвен Коттедж, куди цього вечора в гості до Фулгема в рамках двадцятого туру навідався Арсенал. Лондонське дербі, як не як, нехай і позбавлене прямого конфлікту поміж командами в турнірній таблиці.

Але принциповість усе одно була присутня. Як і фірмовий передноворічний дощ у столиці Великої Британії. Він ще дасть про себе знати в другому таймі, а тим часом гра розпочиналась із надзвичайно швидкого гола гостей. "Каноніри" зусиллями Мартінеллі та його удару з лівого флангу штрафного в дальній кут провели контратаку, а першу спробу Лено відбити постріл добив у сітку Сака з близької відстані.

Тоді залишались лише формальності — перевірити Букайо на предмет офсайду та зрештою підтвердити той гол. Звісно, що після цього гра мала б піти за комфортним для команди Мікеля Артети напрямком. Але не пішла. Суперники не дозволили цьому статись. Та й самому Арсеналу помітно не вистачало наполегливості у власних атаках.

Моменти у воріт Раї не змушували на себе чекати, але допоки Вілліан налаштовував свою фірмову гармату, успіхів "коттеджери" не мали. А коли до справи взявся Хіменес, то й усе одразу їм удалось. Така сама швидка атака через лівий фланг завершилась прострілом Керні на дальню та ударом мексиканця у вільний кут.

Після того розпочалась футбольна гойдалка, на якій Арсенал почував себе дуже невпевнено, а суперники тим часом не тільки звели до нічиєї перший тайм, а ще й другій половині на початку стримали бажання опонентів атакувати. Окрім цього, Фулгем ще й заколисав чужий захист відсутністю пресингу настільки, що на 59 хвилині гості просто не дограли момент з рикошетом від удару головою Пальїньї та добиванням від Декордови-Ріда.

І тут усі ці проблеми накшталт відсутності Зінченка та ніякої гри Ківьора та Томіясу на його місці дали про себе знати. Артета почав крутити власний склад у різних напрямках, але від того ставало тільки гірше. Фулгем інколи міг і добити суперників під час власних контратак, аніж ми побачили б рятівний для гостей м’яч. Ось такий він — футбол перед Новим роком.

У наступному турі на Фулгем очікує гостьове дербі проти Челсі, а Арсенал зіграє не менш принциповий матч проти Крістал Пелес.

Фулгем — Арсенал 2:1
Голи: Хіменес, 29, Декордова-Рід, 59 — Сака, 5

Фулгем: Лено — Кастань, Адарабіойо, Бессі, Робінсон — Пальїнья, Керні (Рід, 90+3) — Декордова-Рід (Діоп, 79), Івобі (Перейра, 72), Вілліан (Вілсон, 79) — Хіменес.

Арсенал: Рая — Б. Вайт (Жезус, 67), Саліба, Габріел, Ківьор (Томіясу, 46) — Едегор, Райс, Гаверц (Нельсон, 76) — Сака, Нкетіа, Мартінеллі (Троссар, 67).

Попередження: Керні, Бессі, Хіменес, Лено — Саліба