Середина першого тижня 2024 року, а в Англії вирішили трохи пригальмувати розіграш Прем’єр-ліги заради з’ясування стосунків у кубкових турнірах. А тут і Кубок Англії дістався до тієї стадії свого розіграшу, коли до гри масово долучались команди з "елітного" дивізіону, тож навіть на такому ранньому етапі з них можна було скласти цікаві пари.

Ось, наприклад, зустріч Крістал Пелес та Евертона на Селгерст Парк у Лондоні надвечір четверга виглядала доволі інтригуючою, оскільки обидві команди мають чимало проблем у поточному розіграші чемпіонату, а тут ще й ці кубки змушують грати з підвищеним рівнем відповідальності. Та й участь українського захисника "ірисок" Віталія Миколенка не можна було обійти стороною, тож, як не крути, а переглянути гру було варто.

Добре, ми так вважали до стартового свистка, тоді як безпосередньо на полі команди не показали нам нічого аж настільки цікавого, аби розбурхати нечуваний ажіотаж. Класичний матч поміж середняками турнірної таблиці, яким ще треба відшукати спочатку власну гру десь упродовж половини матчу, а потім уже намагатись щось нам продемонструвати.

І це ще був час, коли Данжума не встиг учергове великими партіями змарнувати власні головні моменти, а "склярі" взагалі нічого не могли продемонструвати в атаці. Як би Шон Дайч та Рой Годжсон не намагались, але змінити хід подій у цій грі в них не виходило навіть за підсумком розмови з командами під час перерви. Сухі та одноманітні передачі з флангів, які лишень зрідка завершувались чимось цікавим, летіли з обох боків поля.

А потім на рівному місці на 79 хвилині Калверт-Льюїн пішов у ризикований підкат проти Клайна перед чужим штрафним і ледь не травмував суперника грою прямою ногою. VAR таке повз власну увагу не пропустив, тож Евертон останні десять хвилин проводив у меншості, але навіть за таких умов Пелес нічого не вигадали цікавого. Отже, доведеться перегравати гру, але вже на Гудісон Парк.

Проте, можливо, "іриски" тоді будуть без Макніла, якого з поля забрали до фінального свистка через травму коліна на лівій нозі. Цілком імовірно, що лідер атаки гостей вилетів надовго.

Крістал Пелес — Евертон 0:0

Крістал Пелес: Гендерсон — Клайн (Озо, 84), Андерсен, Геї, Мітчелл — Лерма (Едуар, 84), Річардс, Езе — Франса (Ахамада, 71), Матета, Шлупп (Г’юза, 71).

Евертон: Вірджинія — Коулман, Тарковські, Брентвейт, Миколенко — Гарнер, Онана — Гаррісон, Данжума (Бету, 80), Макніл (Гомеш, 88) — Калверт-Льюїн.

Попередження: Езе, Матета.

На 79-й хвилині був вилучений Домінік Калверт-Льюїн (Евертон) (грубе порушення).