Французька Ліга 1 останнім часом помітно пришвидшила зростання кількості українських глядачів, які ладні витрачати свій вільний час за переглядом, у першу чергу, матчі Марселя, за який із недавніх пір грає півзахисник збірної нашої країни Руслан Маліновський. Та й справи в команди Ігора Тудора на внутрішній арені наразі йдуть найліпшим чином, і з кожною наступною помилкою Парі Сен-Жермен на верхівці турнірної таблиці "провансальці" планують усе ближче наближатись до лідерської позиції в чемпіонських перегонах.

Однак посеред звітного тижня команда з Лазурного узбережжя мала завітати в гості до аж ніяк не привітного Нанта. Чинний володар Кубку Франції в поточному сезоні розпочав із жахливої серії невдач, після якої навіть почали сумніватись у тренерському хисті Антуана Комбуаре. Однак досвідчений керманич зберіг найголовнішу рису "канарок" — непоступливість, завдяки якій господарі цього матчу й здобували свої десять нічийних результатів у поточній кампанії чемпіонату.

Не було жодних підстав вважати, що Нант буде грати в якомусь іншому стилі проти дійсно потужного суперника. Розумів це й колектив Ігора Тудора, ось тільки передматчеві розклади це все ж таки одна справа, а ось опинитись на полі стадіону Божуар під тиском трибун та мобільних суперників — зовсім інша. Марселю було нестерпно важко долати захист господарів у першій половині гри, і в підсумку обидві команди завершили її без забитих м’ячів.

Маліновський, до речі, за такого сценарію ставав ледь не головою зброєю в арсеналі "провансальців" зі своїми дальніми ударами, і тільки таким чином удавалось хоч інколи розминати Ляфона. При цьому напад Нанта робив усе від себе залежне для того, що суперники на власній половині не відчували себе в повній безпеці. Звичайно, у "канарок" нема пари Бен Сегір – Бен Єддер на вістрі, проте трійку центральних оборонців Марселя наявні в Комбуаре футболісти повозили добряче.

Як підсумок, за перший тайм Маліновський заробив попередження в черговому епізоді боротьби, якого можна було б і уникнути на чужій половині, що зрештою зумовило його заміну вже на 57 хвилині. І найбільш прикро в цьому випадку через те, що Марсель у наступній атаці відкрив рахунок уже без участі Руслана. Тавареш тільки встиг повернутись на свій лівий фланг, а вже біг через центральну зону до чужого штрафного зі завершальним пасом на Юндера, який, можливо, навіть і не пробив би по воротах із-під себе, але м’яч під Ляфоном невдало пустив дебютант Жуан Віктор.

Комбуаре після того кинув до бою всі атакувальні резерви, які тільки були в його досяжності на лаві для запасних. Кількість нападників у складі Нанта в той момент перевищувала всі норми для цієї команди, і вона почала просто завантажувати м’яч до чужого штрафного в пошуках гольових моментів. І таки знайшла його аж на 90 хвилині, проте у вирішальний момент Пау Лопес на лінії воріт потягнув удар Гессана головою з близької відстані на завершення подачі з лівого флангу.

У складі Марселя тим часом дебютував марокканець Аззедін Унахі, і з першого ж матчу почав робити не, на що очікували від Маліновського — забивати голи. У дуже видовищному стилі півзахисник розхитав одного з кращих оборонців Ліги 1 цього сезону, Андрея Джиротто вже в компенсований час, після чого пробив повз не менш упевненого в собі Ляфонта.

У наступному турі Нант гратиме в гостях проти Аяччо, а Марсель удома зустрічатиметься з Ніццою.

Нант — Марсель 0:2
Голи: Жуан Віктор, 58 (авт.), Унахі. 90+2

Нант: Ляфон — Сантонз, Жоао Віктор, Джиротто, Траоре (Аджам, 78) — Сіссоко (Мутуссамі, 78), Чірівелья (Мохамед, 66) — Молле (Гессан, 65), Блас, Сімон (Делор, 78) — Ганаго.

Марсель: Лопес — Жиго, Мбемба (Клосс, 57), Балерді — Тавареш, Ронж'є, Верету, Колашинац — Маліновський (Гендузі, 57), Юндер (Паєт, 74) — Санчес (Унахі, 74).

Попередження: Траоре, Молле, Сімон — Маліновський, Балерді, Лопес