Головна подія італійського футбольного вікенду прийшлася на пізній недільний вечір, коли у рамках 28-го туру Серії A поміж собою вирішували питання про головного переслідувача міланського Інтера неаполітанський Наполі та Мілан. Гра проходила за умов ущент заповненої арени Дієго Армандо Марадона, що тільки підкреслювало визначний статус цієї події.

Трибуни задали досить гарний темп цій грі своєю палкою підтримкою, а усі присутні на полі та у технічній зоні доволі швидко закипіли в плані емоцій. Достатньо було навіть незначного спалаху, як ото падіння Беннасера у центрі чужого штрафного під час контакту з Кулібалі, для того, аби Стефано Пьолі вже повною мірою лаявся на головного арбітра Даниеле Орсато зі своєї лави для запасних. Було помітно, що обидва наставники нервують, і це трохи передавалось власне їх футболістам.

Було складно назвати гру обидвох команд у атаці тактично виваженою. Велика частка уваги приділялася виконанню флангових передач посередньої якості, а Наполі при цьому ще й намагався трохи більше контролювати м’яча на чужій половині. Як не вдавалось це робити, то команда Лучано Спаллетті одразу ж переходила на інтенсивний пресинг на своїй половині поля з виходами у швидкі контратаки через закидання вперед.

Із боку Мілана була помітна схожа модель гри, проте господарі не гаяли можливості влаштовувати розриви між лініями під час захисту, аби у прудконогих гравців опонента не було можливості прискоритися у вільні зоні. Своєрідні гойдалки ми спостерігали у першому таймі з огляду на вищенаведені факти, і тільки після перерви зміст гри в передній лінії з боку обидвох команд почав потроху з’являтися.

"Россонері" розпочали свої атаки після перерви одразу з загострення, яке призвело до забитого м’яча доволі швидко. Метушня у штрафному майданчику під час виконання стандарту на правому фланзі від команди Стефано Пьолі завершилася спробою Калабрії піймати відскок, проте із завершального удару скоріше вийшов гольовий простріл, під який у центральній зоні вдало підставив ногу Жиру. Додамо лиш те, що Олів’є на той момент вже мав важке розсічення ноги після фолу Кулібалі ще в першому таймі, тому догравав на морально-вольових.

Було б зрозуміло, якби Наполі після пропущеного м’яча пішов би відіграватися за будь-яку ціну перед власними вболівальниками. Ми й справді побачили наміри "південців" грати на виключний контроль, проте зрештою вони так нічого й не зуміли протиставити Меньяну, який контролював не тільки лінію власних воріт, а ще й знімав більшу частину передач повітрям.

Викликів за таких умов перед командою Пьолі було не дуже то й багато, тому вона спокійно зіграла на "нуль" на полі дуже незручного для себе супротивника. Ба більше! Мілан міг би і збільшити перевагу під час однієї з контратак на завершення гри, проте реалізувати зміг тільки той напівмомент Жиру одразу після перерви. Для першого рядку турнірної таблиці і цього було вдосталь.

У наступному турі неаполітанський Наполі зіграє в гостях проти Верони, а Мілан на своєму полі буде приймати Емполі.

Наполі — Мілан 0:1
Гол: Жиру, 49

Наполі: Оспіна — Ді Лоренцо, Ррахмані, Кулібалі, Руї — Лоботка (Лосано, 82), Руїс — Політано (Унас, 67), Зьєлінські (Замбо-Ангісса, 82), Інсіньє (Ельмас, 67) — Осімхен.

Мілан: Меньян — Калабрія (Флоренці, 80), Калулу, Томорі, Ернандес — Тоналі (Круніч, 68), Беннасер — Мессіас (Салемакерс, 79), Кессьє, Леау (Ібрагімович, 89) — Жиру (Ребіч, 68).

Попередження: Кулібалі, Ррахмані, Осімхен, Унас — Жиру, Ернандес, Меньян, Флоренці.