Вихідні в італійському футболі були насичені на події настільки, що один із центральних матчів усього 33-го туру національної першості довелося виносити на понеділок. Насправді ж, річ полягала в тому, що римська Рома проводила посеред тижня матч Ліги конференцій УЄФА проти норвезького Буде-Глімт (4:0), тому для відновлення перед надважливим гостьовим матчем проти неаполітанського Наполі їй банально не вистачало часу.

Але ж грати проти одного з прямих конкурентів "вовкам" усе одно б було необхідно, як і намагатися наздогнати команди з зони Ліги чемпіонів УЄФА. До туринського Ювентусу відставання складало шість очок, тоді як до "південців" потрібно було потрібно якось згодом добирати ще три пункти. І це при тому, що до завершення сезону залишається всього п’ять матчів. Звідси можна було зробити доволі банальний висновок — команда Жозе Моуріньо мала або перемагати підопічних Лучано Спаллетті, або ж складати зброю в намаганні їх наздогнати.

Звітна гра розпочалася для гостей з великих труднощів. Рома не встигла спробувати нав’язати гру суперникам, як на десятій хвилині привезла пенальті у власні ворота за підсумком фолу Ібаньєса на Лосано, після чого Інсіньє вдало пробив із позначки в лівий кут. Для Наполі подібний епізод, якого б узагалі не було, якби не застосування VAR, сигналізував про потребу атакувати великою групою гравців суперників, що почали потроху притискатися до власних воріт. Римляни з боями оборонялися від додаткових пропущених м’ячів, проте "південці" кволо намагалися користатися перевагою.

Команда Спаллетті не виявила бажання швидко збільшувати перевагу, після чого ініціатива потрохи почала переходити до підопічних Моуріньо, які майже одразу створили момент авторства Осімхена, коли форвард невдало підставив голову під подачу Пеллегріні зі штрафного на лівому фланзі, спрямувавши м’яча в поперечину власних воріт. Португальському спеціалісту не подобалася гра власних підопічних, тому після перерви він додав швидкості в атаці за допомогою виходу Мхітаряна.

Рома дійсно почала більше грати з м’ячем у ногах після цього, проте Наполі виявився готовим до спроб суперників переломити хід поєдинку. "Вовки" зрештою не досягли потрібного рівня інтенсивності, тому Мерет більшу частину другого тайму провів у спокійному стані. Однак, із наближенням фінального свистку, гості вирішили кинути всі сили заради відігравання бодай одного м’яча та зрештою зуміли досягти свого. Абрахам перевів простріл із правого флангу під удар Ель Шаараві, а той не схибив, зафіксувавши на табло нічию, яка геть нікому з цієї пари не була потрібна.

У наступному турі неаполітанський Наполі зіграє в гостях проти Емполі, а римська Рома буде на власному полі приймати міланський Інтер.

Наполі — Рома 1:1
Голи: Інсіньє, 11 (пен.) — Ель Шаараві, 90+1

Наполі: Мерет — Дзанолі, Ррахмані, Кулібалі, Руї — Ангісса, Лоботка (Зьєлінські, 58), Руїс (Демме, 69) — Лосано (Ельмас, 68), Осімхен (Мертенс, 83), Інсіньє (Жезус, 83).

Рома: Патрісіу — Манчіні (Перес, 85), Смоллінг, Ібаньєс — Карсдорп, Олівейра (Верету, 75), Крістанте (Мхітарян, 46), Залевські (Ель Шаараві, 74) — Лор. Пеллегріні — Дзаньоло (Афена-Гьян, 86), Абрахам.

Попередження: Кулібалі, Дзанолі, Лосано, Інсіньє — Крістанте, Дзаньоло