Чемпіонські перегони в італійській Серії A в поточному сезоні зазнали разючих змін уже від самого початку. Чинний володар скудетто, неаполітанський Наполі, суттєво відстав від групи лідерів через невдалу каденцію Руді Гарсії, хоча й його наступник Вальтер Маццарі вже встиг отримати свою першу болючу поразку від одного з прямих конкурентів — міланського Інтера (0:3) минулими вихідними.

І саме на тлі провалу в домашній грі "Партенопеї" мали вирушати на північ країни в гості до свого одвічного антагоніста — туринського Ювентуса, який разом із тим самим Інтером й утворював пару головних претендентів на здобуття "золотих" медалей національної першості. А ще футболісти Массіміліано Аллегрі встигли зарекомендувати себе, як дуже надійну команду в захисті, яка, щоправда, забиває значно менше голів, аніж конкуренти довкола у верхній частині турнірної таблиці.

Так і не змогли ми повною мірою осягнути ідеї, які закладав для своєї команди на перший тайм Вальтер Маццарі. Грати на рівних швидкостях із суперниками на перших хвилинах у Наполі не вийшло, і Юве ледь не оформив забитий м’яч, допоки гості не призвичаїлись до темпу гри. Але Камб’язо та Влахович свої моменти в межах штрафного не використали, тож і говорити немає про що.

У гостей натомість посеред тайму виникла просто ідеальна ситуація для голу, але з передачі Осімгена з правого флангу до зони перед воротарським Хвіча запустив м’яч на трибуни невдалою спробою перекидання над Щесни. Власне, якщо гаяти подібні моменти чи, як у випадку Ді Лоренцо трохи пізніше, бити просто в захисника перед собою, то й розраховувати на голи не варто. Тим паче, що оберти в цьому протистоянні були незначними.

Ювентус контролював хід подій, подекуди виходячи до масованих наступів або закриваючись у глибокий захист. Наполі подібним не відзначались, а тут ще й пропустили вони одразу на початку другого тайму, тож ситуація була явно не на їхню користь. Гатті, до речі, забив черговий гол із другого поверху, завершивши подачу з правого флангу від Камб’язо. Як виявилось згодом, взяття воріт стало єдиним у нашій зустрічі.

Безглузда помилка Щесни на 70 хвилині, який вибив м’яч у Політано, після чого повз нього пробив із відскоку Осімген, була єдиним моментом, де Наполі теоретично міг зачепитись за достатній для такого рівня виступу результат. Але там був офсайд у нігерійця, тож говорити про щось просто не було приводу. Гра без відповідного настрою від "південців" і точно не чемпіонська.

У наступному турі туринський Ювентус гратиме в гостях у генуезького Дженоа, тоді як неаполітанський Наполі прийматиме сардинський Кальярі, але до цього вдома зіграє заключний матч Ліги чемпіонів УЄФА проти португальської Браги.

Ювентус — Наполі 1:0
Гол: Гатті, 51

Ювентус: Щесни — Гатті, Бремер, Даніло — Камб’язо (Ругані, 90+2), Маккенні (Ілінг, 90+2), Локателлі, Рабьо, Костич (Алекс Сандро, 83) — Влахович (Мілік, 70), К’єза (Кін, 82).

Наполі: Мерет — Ді Лоренцо, Ррахмані, Жезус, Натан (Дзанолі, 72) — Замбо-Ангісса, Лоботка (Каюсте, 87), Зелінські (Ельмас, 64) — Політано (Распадорі, 72), Осімген, Кварацхелія (Сімеоне, 87).

Попередження: Бремер, Локателлі — Кварацхелія, Жезус, Осімген.