Незважаючи на всі невдачі міланського Інтера на міжнародній арені, чемпіонські перегони в італійській Серії A цього сезону здаються завчасно вирішеним питання. Проте туринський Ювентус занадто довго "дивився на сонце", і в підсумку не помітив, як його з другої сходинки минулого тижня посунув Мілан.

Відтоді для команди Массіміліано Аллегрі розпочалась уже геть інша реальність, сповнена боротьби за повернення на "срібний" рядок, тоді як навіть знизу переслідувач в особі Болоньї вже починав підтискати "б’янконері", нехай і, поки що, на дистанції в чотири залікових бали. Саме тому домашня гра проти генуезького Дженоа за жодних обставин не мала стати для "зебр" повторенням негативного досвіду першого кола, коли на Луїджі Ферраріс було зафіксовано нічию (1:1).

Ювентус дуже багато пропускав у попередніх матчах чемпіонату, за що Аллегрі добряче діставалось з усіх можливих джерел критики. Через це ми очкували на те, що господарі поля намагатимуться зіграти в свій фірмовий посушливий футбол із повним контролем над ситуацією й одним вирішальним м’ячем на власну користь.

Але ж не настільки, що єдиний момент за перший тайм опинився в підсумку на рахунку Дженоа, тоді як власне Юве взагалі нічого не міг путнього запропонувати в себе попереду! Бані ще на сьомій хвилині ударом головою з подачі глибокого штрафного з лівого флангу перевірив реакцію Щесни, після чого той уже тоді нагримав на власних партнерів. І не тільки за лінією оборони. Не допомогло — команди провели настільки сухий перший тайм, що після них мав залишитись лише пісок, замість зеленого газону Альянц Стедіум.

У другому таймі мало що змінилось у плані концепції, тільки Ювентус почав тиснути на суперників ще дужче. Але не одразу. Спочатку потрібно було Аллегрі зробити потрійну заміну в якості констатації факту неспроможності власної команди атакувати, і одразу господарі якось жвавіше зарухались. Настільки, що Ілінг доволі швидко влучив ударом із лівого флангу штрафного в дальній каркас воріт через доторк воротаря Мартінеса.

Виглядало це тоді багатообіцяюче, як і подальші спроби Влаховича з другого поверху перед воротарським завершити кілька подач із правого флангу. Але вони всі були невдалими, і зрештою настільки засмутили серба, що той у компенсований час отримав дві жовті за, за великим рахунком, один тривалий діалог із головним арбітром. Черговий красномовний факт неспроможності Юве хоч щось запропонувати, окрім балачок про перспективи, у цьому сезоні.

У наступному турі туринський Ювентус гратиме в гостях проти римського Лаціо, тоді як генуезький Дженоа прийматиме Фрозіноне.

Ювентус — Дженоа 0:0

Ювентус: Щесни — Гатті, Бремер, Даніло — Камб’язо (Кін, 82), Маккенні (Рабйо, 59), Локателлі, Міретті (Веа, 82), Костич (Ілінг, 58) — Влахович, К’єза (Їлдиз, 58).

Дженоа: Мартінес — Де Вінтер, Бані (Чіттадіні, 85), Васкес — Спенс, Бадель (Богінен, 85), Френдруп (Стротман, 69), Мессіас — Вітінья, Гудмундссон (Маліновський, 70) — Ретегі (Анкіє, 79).

Попередження: Даніло, Влахович — Вітінья

На 90+3-й хвилині був вилучений Душан Влахович (Ювентус) (неспортивна поведінка).