Кубкові баталії посеред звітного тижня захлиснули й італійський футбол. А оскільки в цій країні півфінальна стадії за традицією складається з двох частин, то розмова про неї відповідно затягнеться ледь не на весь квітень. Хоча, якщо стосовно римського Лаціо та туринського Ювентуса ми не говорили в контексті участі команд у єврокубкових змаганнях, то другій парі команд цей досвід незабаром треба буде продовжувати.

Отже, Артеміо Франкі, пізній вечір середи та гра Фіорентини й бергамаської Аталанти, від якої ніхто не знав, на що очікувати, бо можна було як отримати чергові веселі 3:2 на користь господарів, так і подивитись за тим, як команда Джан П’єро Гасперіні вчергове душить власним футболом суперників. Загалом — невизначеність, яку в рамках кубкових змагань зазвичай іменують інтригою.

Але щось цього вечору в бергамасків так і не пішла гра в атаці. Перший тайм та й узагалі став для них провалом у цьому плані. "Лілії" також увімкнулись достатньо пізно, але хоч пограли на задоволення власної публіки перед перервою. Та ще й гол собі забезпечили й який! Гарматний постріл на 31 хвилині в зоні перед штрафним удався Мандрагорі, після чого м’яч влетів у ліву дев’ятку з рикошетом від стійки.

Цей гол задав ритм усьому подальшому протистоянню, і хоча гості після відпочинку зусиллями свіжого Скамакки наче й намагались атакувати й створили кілька цікавих ситуацій, але гра все одного проходила під контролем команди Вінченцо Італьяно. Фіорентина просто грала в кращий футбол, і тут нічого приховувати, бо його наслідки так і залишились на табло в незмінному стані.

Хоча моменті для покращення різниці голів у господарі було більше, аніж достатньо. Проте вчергове підводила їх влучність на завершальній стадії, бо просто не знайшлось людини, яка могла б наслідувати досвід того-таки Мандрагори. Белотті постійно заважав Карнесеккі, а решта партнерів банально не влучали в площину в критичні моменти.

І при цьому, що ми можемо пригадати в Аталанти? Так, кілька ударів від Скамакки радше в стані істериці, аніж пропозиції конкретики були присутні, проте цього було явно замало. Флангові атаки в бергамасків узагалі ні до чого не призводили, а якщо ломитись через центр, то там і гравців Фіо було з надлишком. У підсумку, атаки "Богині" просто зупинялись через брак енергії, а на хоч якийсь прийнятний результат із таким багажем нічого й сподіватись.

Матч-відповідь поміж бергамаською Аталантою та Фіорентиною відбудеться 24 квітня.

Фіорентина — Аталанта 1:0
Гол: Мандрагора, 31

Фіорентина: Терраччано — Кайоде, Міленкович, Раньєрі, Парізі — Мандрагора, Бонавентура — Гонсалес, Бельтран (Артур, 78), Куаме — Белотті (Іконе, 85).

Аталанта: Карнесеккі — Джимсіті, Гін, Колашинац — Гольм (Гатебур, 89), де Рон, Пашалич (Едерсон, 46), Руджері (Баккер, 60) — Копмейнерс, міранчук (Скамакка, 46) — Лукман (Туре, 78).

Попередження: Мандрагора, Куаме — міранчук, де Рон, Скамакка