У всіх країнах футбольної Європи цей вікенд був присвячений підготовці до матчів національних збірних, що припадатимуть на період жовтневої міжнародної павзи, тож тури в національних першостях мали лише невелику кількість дійсно гучних афіш. У італійській Серії A, наприклад, нашу увагу привернула до себе гра в рамках сьомого туру на Джузеппе Меацца.

Чинний чемпіон країни, міланський Інтер, не найкращим чином стартував у новій кампанії й уже тричі втрачав очки, при цьому поступившись у нещодавньому міланському дербі принциповому супернику, Мілану (1:2). Це послабило позиції "нерадзуррі" рівно до того стану, коли домашня гра проти Торіно, для якого приблизно з такою самою статистикою початок сезону видався все ж таки вдалим, отримала статус важливої в контексті боротьби за місце в зоні Ліги чемпіонів УЄФА.

Паоло Ванолі в цьому матчі вирішив щось вигадати, і замість стабільно основного Ілича в центрі поля з’явився молодий Гінейтіс, що вже вказувало на потенційні проблеми для "биків" у цій зоні. Чому так — можливо, дізнаємось після гри, а тим часом Торіно почав із того, що закрився біля власних воріт. Інтер бігав-бігав довкола цього блоку, і добігався до того стану, що саме перед володіннями Зоммера спалахнули перші пожежі в цій грі.

Однак Лазаро та Річчі своїми нагодами не скористались, після чого центральний захисник гостей Маріпан здійснив найбільшу дурість із можливих у цій грі. Грубо пішов у підкат проти Тюрама в центрі поля, після чого отримав пряму червону картку, як тільки арбітр подивився повтор на VAR. Цей епізод розділив гру на "до" та "після", і одразу ж Інтер розіграв більшість, коли навіс від Бастоні з лівого флангу завершив головою Тюрам у центрі штрафного.

Ця фішка з підключення центрального захисник для виконання навісу у "змій" спрацює знову вже зовсім скоро, а оскільки в суперників просто не вистачало гравців, аби цю вакханалію зупинити, то й третій гол у ворота Торіно прийде саме таким чином. Ачербі записав на свій рахунок схожий асист на того-таки Тюрама, а от дублю гольових передач від Бастоні не дав статись змарнований момент Лаутаро, проте Маркус одразу підобідав на хет-трик під час відскоку.

Здавалось, що гра Інтеру далась дуже легко. Але це тільки в тому разі, якщо б рахунок був 3:0 на користь господарів. Насправді ж команда Індзагі пропустила вперше, як тільки сама забила вдруге, коли не втримали захисники Сапату на правому фланзі власного штрафного. А от другий свій м’яч гості вистраждали вже під завісу гри, коли Мазіна заробив пенальті за фол від Чалханоглу, а Влашич потім його реалізував. Проте чарівного порятунку не вийшло, бо кількісну перевагу ніхто не скасовував.

У наступному турі міланський Інтер гостюватиме в Роми, тоді як Торіно поїде до сардинського Кальярі.

Інтер — Торіно 3:2
Голи: Тюрам, 25, 35, 60 — Сапата, 36, Влашич, 86 (пен.)

Інтер: Зоммер — Біссек (Павар, 46), Ачербі, Бастоні (де Врей, 82) — Дарміан (Думфріс, 69), Фраттезі, Чалханоглу, Мхітарян (Зелінські, 77), Дімарко — Мартінес, Тюрам (Таремі, 68).

Торіно: Мілінкович-Савич — Валюкевич, Коко, Маріпан — Лазаро (Войвода, 62), Лінетті, Річчі (Влашич, 83), Гінейтіс (Ілич, 62), Педерсен — Адамс, Сапата (Карамо, 84).

Попередження: Біссек — Лінетті, Валюкевич

На 20-й хвилині був вилучений Гільєрмо Маріпан (Торіно) (грубе порушення).