Клубний сезон залишився позаду, тому поступово ми переходимо до протистоянь на міжнародному рівні, до відкриття яких напередодні тріумфально долучилася збірна України, а вже на наступний день був запланований матч між збірними топ-рівня. Рідко коли можна побачити протистояння поміж фіналістом минулого розіграшу окремого турніру та переможцем позаминулого, проте саме в такому ранзі перебували Іспанія та Португалія відповідно, коли зустрілися на полі севільського Беніто Вільямарін.

Піренейське дербі останніми роками перестало бути чимось надзвичайно рідкісним, та й команди, які брали в ньому участь за першої ж нагоди провести товариський матч, були не сфокусованими на забитих м’ячах. Звідси ми й могли спостерігати за "сухими" протистояннями два роки поспіль, тоді як усі пам’ятали про запальну дуель на чемпіонаті світу-2018 із підсумковими 3:3.

Великі перестороги мали вболівальники стосовно того, що команди знову можуть зголоситися на напружене, але при цьому безгольове протистояння. Певні передумови до цього були помітні вже на перших хвилинах зустрічі, коли іспанці начебто більше тримали м’яча під власним контролем, але не квапилися зі створенням загроз для чужих воріт. Зрештою, дійшло до переваги на користь обговорення потужної зливи теренами України, замість подій безпосередньо на футбольному полі.

Але в підсумку перевага "Фурії роха" стала помітна настільки, що на 25-й хвилині під час випадкової контратаки помилкою Канселу на власній половині поля скористався Гаві, протягнувши м’яча до чужих володінь, де Сарабія виступив із завершальним прострілом на Морату. Саме в цей момент остаточно склалося враження, що креативний трикутник у центрі поля від Сантуша геть не працює, що тільки підтвердили хвилини, які залишались до свистка на перерву.

Друга половина гри розпочалась із заміни в складі гостей, але вихід на поле Рубена Невеша не створив належного ефекту, тому зрештою тренерський штаб "європейських селесао" змирився з необхідністю залучення Кріштіану Роналду до цієї гри. Дотепно, але й у зіркового нападника Португалії нічого не виходило в плані контролю м’яча на чужій половині поля, бо суперники грали в задушливий футбол, закриваючи всі вільні зони біля власних володінь.

Єдиний момент у матчі, де господарі дійсно припустилися помилки, відбувся на 82-й хвилині, коли вдала стінка з партнером на правому фланзі у виконанні Канселу завершилася прострілом із-за спини Альби на Орту до центру штрафного. Зрештою, португальці забили майже так само, як і пропустили ще до перерви, що тільки підтверджує тезу про граничну рівність між цими суперниками.

У наступному турі Іспанія зіграє в гостях проти Чехії, а Португалія прийматиме Швейцарію.

Іспанія — Португалія 1:1
Голи: Мората, 25 — Орта, 82

Іспанія: Сімон — Аспілікуета, Д. Льоренте, Пау Торрес, Альба — Солер (Коке, 63), Бускетс, Гаві (М. Льоренте, 81) — Ф. Торрес (Ольмо, 63), Мората (Де Томас, 69), Сарабія.

Португалія: Кошта — Канселу, Пепе, Данілу, Геррейру — Фернандеш (Нуньєш, 81), Моутіньо (Невеш, 46), Отавіо (Роналду, 62) — Леау, А. Сілва (Гедеш, 62), Б. Сілва.

Попередження: Сарабія, Бускетс — Моутіньо, Б. Сілва, Геррейру, Пепе.