Свого часу фіналісти чемпіонату світу-2018, а станом на завершення першого туру третього в історії розіграшу Ліги націй УЄФА два неочікувані аутсайдери квартету A1, збірні Хорватії та Франції в звітній вечір мали зустрітися на полі стадіону Полюд в місті Спліт, та зрештою з’ясувати сильнішого поміж двох наперед визначених фаворитів своєї групи. У той самий час Данія та Австрія, паралельно борючись з проблемами з постачанням електрики, проводили повноцінну битву фактичних лідерів.

Дідьє Дешам кількома днями раніше залучив до невдалого матчу проти Данії (1:2) основну групу футболістів, тож недивно було побачити від досвідченого керманича суттєву ротацію, бо ресурсів у нього для цього хоч греблю гати. Златко Даліч подібним похизуватися не міг, тому дав раду фізичному стану своїх виконавців після поразки від Австрії (0:3) кількома позиційними змінами. Однак, усе ж таки, ми знову були вимушені зважати на той факт, що футболісти вже помітно перенаситилися футболом за цей рік.

Гра в першому таймі була досить повільною, і без досвіду минулих днів можна було подумати, що команди таким чином намагаються придивлятися один до одного. Але ж ні. Перед нами розгорталися почергові позиційні атаки з одного, а потім із іншого боків, які лишень зрідка мали бодай якийсь рівень загрози для обох воріт. Однак і тут була помітна почергова закономірність, а стартовий тиск ізбоку хорватів перед перервою змінили гольові моменти французів.

Господарі та гості зрештою забити не змогли, а відсутність замін поперерві підштовхувала нас на думку про те, що й і на початку другої половини гри нам доведеться спостерігати за тим самим повільним футболом. Так, напевно, і відбулося, якби на 52-й хвилині нізвідки винирнув із гольовою передачею для Рабіо на лівий фланг штрафного Бен Єддер, якого геть не було помітно весь ігровий час до цього.

Як тільки хорвати пропустили, то спробували одразу перетягнути контроль над грою на свій бік, але їхньому головному тренеру все одно довелося спочатку зняти з гри своїх провідних та досвідчених футболістів для того, аби команда хоч якось пришвидшилася в атаці. І дійсно, десь за 20 хвилин до завершення основного часу "картаті" так розігналися, що захисту Франції стало непереливки.

На помилки від "Les Bleus", за умов потужного тиску, не потрібно було довго чекати. Зрештою, на 82-й хвилині Джонатан Клосс, який тільки-но з’явився на заміну, збив у власному штрафному Крамарича. Урятувати гостей міг тільки VAR, проте в розвитку моменту не побачили офсайда у Влашича, тож пенальті взявся виконувати сам постраждалий. Андрєю не потрібно давати приклад стосовно цього питання, тож постріл у лівий нижній кут сформував остаточний рахунок у грі.

У наступному турі Хорватія зіграє в гостях у Данії, а Франція відправиться в гості до Австрії.

Хорватія — Франція 1:1
Голи: Крамарич, 83 (пен.) — Рабіо, 52

Хорватія: Ліваковіч — Юранович, Ерлич, Віда, Барішич — Модрич (Сучич, 79), Брозович, Ковачич (Влашич, 80) — Маєр (Пашалич, 63), Будімір (Крамарич, 70), Брекало (Оршич, 63).

Франція: Меньян — Павар, Саліба, Кімпембе, Дінь — Гендузі, Тчуамені (Камара, 62) — Діабі (Клосс, 80), Нкунку, Рабіо — Бен Єддер (Грізманн, 61).

Попередження: Віда — Кімпембе.