Ліга націй УЄФА в своєму третьому розіграші дійсно видається якимось дивним турніром із точки зору відсутності мотивації брати участь у ньому збоку топ-збірних Старого Світу. Але ж потрібно іноді знаходити в собі сили на гарний футбол навіть наприкінці важкого клубного сезону, особливо коли ідеться про можливість повторити досвід тріумфального для себе останнього чемпіонату світу.

Не було помітно ані Франції, ані Хорватії, у переліку лідерів групи A1, де також беруть участь Данія та Австрія, станом на початок четвертого туру. Ба більше — діючи володарі головного трофею та кубку світу взагалі за три матчі здобули тільки два очки, тому перед рідною публікою в звітній грі мали обов’язок надолужувати втрачене раніше.

Але підопічні Дідьє Дешама вже з перших хвилин вирішили стрибнути на до болю знайомі граблі, отримавши швидкий м’яч у свої ворота. Якимось незрозумілим чином головний рефері Орель Грінфілд на п’ятій хвилині знайшов привід призначити пенальті у ворота господарів за буцім-то фол проти Будимира під час подачі кутового з правого флангу. Що ще більш дивним ввижалося в тому епізоді, так це підтвердження думки арбітра збоку VAR.

Але на постріл Модрича в лівий нижній кут це зовсім не вплинуло, хоча й Меньян мав усі можливості парирувати важкий м’яч, бо навіть дотягнувся до нього. Після цього "Les Bleus" перестали гратись із суперниками, перейшовши до справи. У Франції було багато контролю м’яча на чужій половині, проте який був від цього зиск, якщо в завершальній стадії ми бачили лише спроби виконання ударів із середньої та дальньої дистанцій? Відверто слабка гра в атаці від команди Дешама справляла гнітюче враження.

Вихід Тчуамені вже після перерви якісним змінам на полі для господарів аж ніяк не сприяв. Хорватія продовжувала виступати потужним блоком у захисті, тож простору суперники майже не мали. Мбаппе та Бензема, як пара форвардів, свою появу на полі не виправдали анітрохи. Однак, якщо прибрати Кіліана на лаву запасних, то хто б тоді взагалі щось створював у цієї Франції? Зрештою, під завершення гри навіть гості були ближчими до другого голу під час контратак, аніж господарі до того, аби відігратися.

У наступному турі Франція гратиме вдома проти Австрії, а Хорватія на власному полі прийматиме Данію.

Франція — Хорватія 0:1
Гол: Модрич, 5 (пен.)

Франція: Меньян — Кунде (Павар, 46), Конате, Кімпембе, Дінь — Рабіо, Камара (Тчуамені, 46), Гендузі (Грізманн, 81), Нкунку (Коман, 73) — Бензема, Мбаппе.

Хорватія: Івушич — Станішич, Ерлич, Шутало, Юранович — Модрич, Брозович, Ковачич (Сучич, 90+1) — Пашалич (Маєр, 65), Будимир (Крамарич, 73), Брекало (Влашич, 73).

Попередження: Гендузі, Павар, Рабіо — Брозович